Buzăul, în alertă. Ce drumuri s-ar putea închide în timpul viscolului !

0
2906

Autoritățile județene fac apel la populație să limiteze pe cât posibil deplasările pe durata codului de viscol, să se informeze cu privire la cum va fi vremea, să-și facă provizii și să respecte indicațiile factorilor responsabili să intervină în caz de vreme rea.

Totodată, autoritățile atenționează că dacă viscolul va fi puternic se vor închide drumurile iar drumarii vor interveni doar când vântul va scădea în intensitate iar intervențiile vor deveni eficiente.

Şeful ISU Buzău, colonel Dănuț Nicolae, a declarat joi că primul drum din judeţ care s-ar putea bloca din cauza zăpezii şi viscolului ar putea fi DN 22 Buzău – Boldu – Balta Albă – Brăila, apoi DN 1C Buzău – Smeeni – Padina – Pogoanele – Ialomiţa.

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Dănuţ Nicolae, a mai anunţat că la Buzău urmează să ajungă o şenilată, o autofreză şi o autospecială de transport victime multiple, aduse din alte judeţe.

Totodată, prefectul de Buzău a declarat că circa 40 de gravide și 140 de persoane care au nevoie de dializă sunt transportate la spitale pentru a nu fi probleme pe durata viscolului.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că oamenii ar trebui să stea în case pe perioada codului de viscol.

”Va fi permanenţă la Primăria Buzău, voi coordona această activitate cu Poliţia, cu factorii decizionali. Oamenii să stea în casă, să se protejeze, dacă suflă vântul, spulberă zăpada, nu avem nicio şansă aşa că ne vom opri pe durata viscolului şi vom interveni atunci când vom fi eficienţi. Oamenii trebuie să şi cureţe zăpada din faţa locuinţelor, altfel vor fi aplicate amenzi”, a declarat Toma.

Buzăul va fi din noaptea de joi spre vineri sub cod portocaliu de viscol iar de vineri de la ora 8.00 până la ora 14.00 ar putea fi cod roșu de vreme rea. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.