VISCOLUL închide drumurile! Primele efecte ale iernii aprige

0
1964

UPDATE: DN2 E85 este închis circulației pe tronsonul Urziceni-Buzău-Râmnicu Sărat

Pe DN10 Buzău Brașov s-a impus restricție de tonaj iar masinile cu masa mai mare de 7,5 tone nu au acces

UPDATE:

Autoritățile județene au luat decizia închiderii a patru drumuri naționale din cauza ninsorii  și a viscolului care afectează vizibilitatea. Este vorba despre DN2-E85 Buzău-Râmnicu Sărat, DN2C Buzău- Slobozia, DN22 Râmnicu Sărat- Brăila și DN 2B Buzău- Brăila.

 

Autoritățile nu au avut de luptat prea mult în primele ore de viscol și ninsoare din acest an. Până la ora 5.00 nici un drum nu fusese închis circulației însă există premisele ca acest lucru să se întâmple în perioada imediat următoare.  Pe parcursul nopții au început precipitațiile sub forma de zăpadă care sunt însă în cantitate destul de mică  dar, cea mai mare problemă o reprezintă vântul care suflă cu putere. De altfel, în cursul nopții drumarii au intervenit în doar câteva cazuri pentru a repune pe drum câteva mașini derapate ușor. Printre aceste un microbuz de transport persoane care mergea către Brăila și care a cerut ajutor după ce a derapat în satul Bentu din comuna Gălbinași. Microbuzul a fost scos de un utilaj în scurt timp și a plecat cu un antemergător către destinație.

Nici salvările care au avut de intervenit la cazurile medicale nu au avut nevoie de ajutor. Ele s-au deplasat fără utilaje de deszăpezire si au răspuns prompt apelurilor venite de la cei care aveau nevoie de de sprijin.

O altă situație se înregistrează în comuna Padina unde 600 de gospodării nu au curent electric, cel mai probabil din cauza vântului care a afectat rețelele de distribuție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.