Sâmbătă debutează cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău care, pentru al doilea an, se desfășoară sub titulatura „Buzăul Iubește Teatrul”, sub coordonarea directorului de festival Adrian Găzdaru, director al teatrului Excelsior.

Festivalul se va desfășura în perioada 19-26 mai pe trei secțiuni: Secțiunea Oficială și Secțiunea Studenții de astăzi, artiștii de mâine care sunt în concurs și o secțiune pentru copii care va avea loc în week-end, prețul biletelor fiind de 50 de lei, respectiv 35 de lei preț redus pentru elevi, studenți și pensionari.

Sunt invitate teatre din București, Ploiești, Brăila, Odeon, Bulandra, teatre independente și producții ale universităților de teatru din București, Craiova, Târgu Mureș și Constanța.

„Anul acesta venim cu o noutate și vom prezenta la secțiunea oficială un spectacol de marionete pentru adulți, susținut de Teatrul Țăndărică  din București. Si anul acesta vom avea vedete precum Virgil Ogășanu, Ada Milea, Medeea Marinescu și alții” a declarat directorul Teatrului George Ciprian, Gina Chivulescu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a ținut să mulțumească conducerii Teatrului George Ciprian, pentru continuarea tradiției festivalului de teatru de la Buzău și s-a declarat convins că și ediția din acest an va fi una de succes, mai ales că deja biletele s-au epuizat pentru trei dintre spectacolele din Secțiunea Oficială.

„Vreau să felicit conducerea Teatrului George Ciprian pentru că duce această tradiție ajunsă deja la a XV-a ediție care s-a rebranduit anul trecut. Eu mă bucur că Buzăul în luna mai devine capitala teatrului românesc. Cred și sunt ferm convins că buzoienii vor veni în număr mare pentru că buzoienii iubesc teatrul și arta, în general, și vor avea posibilitatea să vadă lucrurile mai altfel timp de o săptămână. Mă bucur că vom avea vedete ale teatrului românesc și vreau să îi mulțumesc domnului director Găzdaru că putem continua această tradiție pentru că avem nevoie și de cultură. Sunt convins că va fi un succes și în acest an”, a declarant Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

Programul festivalului:

Pe 19 mai, începând cu ora 10:00, invităm mămicile, bunicile, tații și bunicii să-și bucure copiii ori nepoții la spectacolul Teatrului ”Ion Creangă” – ”Vrăjitorul din Oz” de Frank Baum în regia și adaptarea lui Phill Willmot.

Seara de 19 mai aduce deschiderea oficială a festivalului nostru iubit și vă invităm la o comedie bulevardieră a Teatrului ”Elisabeta” – ”Capcană pentru un bărbat căsătorit” de Robert Thomas în regia lui Puiu Șerban.

Dimineața de 20 mai aduce un nou spectacol pentru cei mici, tot începând cu ora 10:00, spectacol al Teatrului Țăndărică – Cui i-e frică de Bau-Bau?” în regia lui Ivica Simic.

În seara de duminică 20 mai vă invităm la spectacolul ”Yentl” al Teatrului Evreiesc, un spectacol în regia lui Erwin Șimșensohn.

Luni, 21 mai, începem cu o adaptare după marele Moliere, regizată la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova de Andreea Ciocîrlan și care se numește ”FÊTE”.

Marți, 22 mai, ne bucurăm împreună de spectacolul ”Bărbați, femei și viața dintre ei” după A.P. Cehov spectacol al Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila în regia lui Victor Ioan Frunză.

Miercuri, 23 mai, Teatrul Bulandra din București ne prezintă spectacolul ”Pe lacul auriu” de Ernest Thompson în regia lui Dinu Cernescu.

Joi, 24 mai, suntem prezenți la spectacolul Teatrului Odeon din București, ”Când timpul nu se mișcă” de Donald Margulies în regia tânărului Vladimir Anton.

Vineri, 25 mai, Asociația ”Catharsis” ne încântă cu spectacolul ”All Inclusive” de Alexandru Popa în regia lui Vlad Zamfirescu.

Sâmbătă, 26 mai, îi bucurăm din nou pe cei mici, la spectacolul ”Visătorul” după Ian Mc Ewan, un spectacol de Ada Milea, al Teatrului Tineretului din Piatea Neamț începând cu ora 10:00.

Seara zilei de sâmbătă, 26 mai, sărbătorim cum se cuvine finalul unei săptămâni minunate de teatru la Buzău cu spectacolul ”Zaraza”, un scenariu original de Daniel Chirilă în regia lui Răzvan Mazilu, spectacol ce se joacă pe scena Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploiești.

Buzoieni iubitori de teatru, vă așteptăm cu mare drag să ne bucurăm împreună de acest festin teatral, în toată săptămâna 19 – 26 mai.

Biletele se pot achiziționa din incinta Teatrului ”George Ciprian” sau de la agenția de bilete de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 37 cât și online accesând http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php.
Detalii și informații: 0740.495.561 sau 0760.553.761

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.