Municipiul Buzău se află în coada clasamentului în topul celor mai bune 40 de orașe pentru afaceri. Dacă anul trecut, Buzăul se clasa pe poziția 32 în topul întocmit de revista Forbes, la ediția din acest an, județul nostru a coborât până pe locul 37, fiind la doar trei locuri distanță de ultima treaptă a clasamentului, pe care se află Vaslui.
Departajarea orașelor a fost făcută ținându-se cont de Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ. Datele statistice necesare au fost obținute de la Institutul Național de Statistică,Comisia Națională de Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și portalul listafirme.ro, după cum precizează redactorii de la Forbes.
În anul 2015, județul Buzău se afla pe locul 32, fiind înaintea unor orașe precum Brăila, Slobozia, Drobeta Turnu Severin, Botoșani, Sfântu Gheorghe sau Alexandria, însă în 2016 mai rău decât Buzăul stau doar Focșani, Sfântul Gheorghe și Vaslui.
În Buzău, principalele afaceri sunt cele din domeniul echipamentelor de cale ferată, componentelor auto, echipamente electrice și optice sau agricultură. Cele mai mari cifre sunt cele ale firmelor Romcarbon (fabricarea produselor din material plastic), Avicola Buzău (creșterea păsărilor) și Greentech (reciclare), potrivit Forbes.
Topul integral al celor mai bune 40 de orașe pentru afaceri este:

1. Timişoara
2. Cluj-Napoca
3. Bucureşti
4. Oradea
5. Constanţa
6. Braşov
7. Arad
8. Ploieşti
9. Piteşti
10. Iaşi
11. Sibiu
12. Târgu Mureş
13. Suceava
14. Bacău
15. Alba Iulia
16. Baia Mare
17. Craiova
18. Galaţi
19. Reşiţa
20. Deva
21. Târgu Jiu
22. Călăraşi
23. Târgovişte
24. Satu Mare
25. Râmnicu Vâlcea
26. Tulcea
27. Bistriţa
28. Slatina
29. Giurgiu
30. Slobozia
31. Brăila
32. Drobeta Turnu Severin
33. Miercurea Ciuc
34. Piatra Neamţ
35. Zalău
36. Botoşani
37. Buzău
38. Focşani
39. Sfântu Gheorghe
40. Vaslui

1 COMENTARIU

  1. […] Municipiul Buzău se află în coada clasamentului în topul celor mai bune 40 de orașe pentru afaceri. Dacă anul trecut, Buzăul se clasa pe poziția 32 în topul întocmit de revista Forbes, la ediția din acest an, județul nostru a coborât până pe locul 37, fiind la doar trei locuri distanță de ultima treaptă a clasamentului, pe care se află Vaslui. Departajarea orașelor a fost făcută ținându-se cont de Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ. Datele Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.