Condamnarea definitivă la 20 de ani de închisoare a torționarului Alexandru Vișinescu pentru crime comise împotriva umanității este un verdict extrem de important, istoric chiar, pentru justiția din România, este de părere deputatul Adrian Mocanu.
Alexandru Vișinescu a fost acuzat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului că, în calitatea să de comandant al închisorii comuniste din Râmnicu Sărat, a fost direct responsabil de torturarea şi uciderea a cel puţin 12 persoane.
„Nu aş vrea că cineva să creadă că mă bucur de răul altuia, indiferent ce a făcut în viaţă. Eu văd verdictul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că pe o lovitură simbolică dată unui regim criminal, cunoscut pentru abuzurile şi crimele sale împotriva drepturilor elementare ale omului şi mai mult decât atât. Condamnarea lui Vișinescu, ale cărui crime odioase au avut loc chiar în judeţul nostru, reprezintă trecerea de la condamnarea verbală, de faţadă, a comunismului la incriminarea penală a celor care au făcut posibilă existenţa acestui regim odios. Este dovadă că în România a început, în sfârşit, să se facă dreptate pentru victimele comunismului”, este de părere deputatul Adrian Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.