imagine de arhivă

Un număr de 20 de microbuze şcolare mai sunt necesare în judeţul Buzău pentru transportul elevilor din mediul rural la şcolile la care sunt înscrişi, în prezent copiii fiind nevoiţi să parcurgă kilometri întregi pe jos.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Buzău, profesorul Dumitru Ene, Ministerul Educaţiei a trimis, într-o ultimă tranşă, patru microbuze şcolare în judeţ, însă chiar şi aşa ar mai fi nevoie de încă 20 de mijloace de transport pentru elevii din mediul rural.

„Pentru a facilita deplasarea elevilor către unităţile de învăţământ de curând au fost repartizate judeţului Buzău patru microbuze care au ajuns în localităţile Lopătari, Smeeni, Chiojdu şi Zărneşti, urmând ca în perioada următoare să fie deblocate posturile pentru angajarea şoferilor. Pe de altă parte, necesarul judeţului Buzău este mai mare”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene.
Potrivit estimărilor oficialului ISJ, pentru a acoperi necesarul din judeţ ar mai fi nevoie de cel puţin 20 de microbuze şcolare care să-i ducă la şcoală pe copiii care în lipsa unui microbuz şcolar merg kilometri întregi pe jos până la şcoala la care sunt arondaţi.
„Ar mai fi necesare încă 20 de microbuze care să acopere nevoile din tot judeţul. Sunt comune precum Ghergheasa, Podgoria, Cilibia, Robeasca, Vîlcelele, Calvini, Scorţoasa, Odăile, Breaza dar şi altele care solicită microbuze. Sperăm ca într-un timp rezonabil să fie repartizare judeţului şi alte microbuze pe care să le punem la dispoziţia copiilor şi să facilităm astfel accesul lor la şcoală. Dacă ne gândim că sunt 20 de comune şi unele dintre ele chiar cu efective mari, ne putem da seama că sunt mulţi copii care întâmpină dificultăţi şi care ar avea nevoie de aceste mijloace de transport”, a mai declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene.
În judeţul Buzău sunt înregistrate 61 de microbuze şcolare dintre care nouă sunt ieşite din uz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.