Buzăul se pregătește de iarnă. Vezi ce măsuri s-au dispus în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență!

0

Prefectul județului Buzău a convocat, marți, în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a stabili planul măsurilor pentru iarna 2017-2018. În cadrul ședinței s-au stabilit pașii ce trebuie urmați până la venirea sezonului rece și implicit al primei zăpezi, s-a dispus verificarea contractelor, a parcului auto, a cantităților de materiale necesare lucrărilor de deszăpezire și s-a stabilit un calendar până la care toate aceste măsuri să fie duse la îndeplinire.

S-au trasat sarcini atât responsabililor de la secția de Drumuri Naționale cât și unităților administrativ teritoriale sau responsabililor de la drumurile județene.

Prezent la ședința extraordinară a CJSU, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu a dat asigurări că instituția pe care o conduce este pregătită să facă față eventualelor probleme cauzate de zăpada și îngheț pe drumurile aflate în administrare.

„Am terminat toate procedurile de licitație, contractele intra în vigoare la 25 noiembrie. De la 1 Noiembrie vom verifica toate bazele firmelor ce au câștigat licitațiile. Avem contracte pe toate drumurile și știm precis și drumurile unde apar probleme, respectiv cele din zona de câmp. Noi spunem că suntem pregătiți și nu vom avea probleme”, a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

De asemenea, și responsabilul cu  gestionarea serviciilor de deszăpezire, Gabriel Baltă a precizat că societățile care au câștigat licitațiile pentru deszăpezirea drumurilor județene au fost notificate pentru completarea stocurilor de materiale și verificarea utilajelor.

„Pe toate cele 6 zone din județ s-au trimis notificări pentru verificarea utilajelor și aprovizionarea bazelor. Noi vom începe controalele și vom verifica să existe în teren tot ceea ce este prevăzut în caietele de sarcini. Chiar  daca ninge până atunci când vor intra în vigoare contractele vom putea acționa cu societățile respective. De asemenea, avem parazăpezile pregătite și trebuie să mai luăm acordul primăriilor și să trecem la montatul acestora”, a spus Gabriel Baltă.

La rândul său, prefectul Carmen Ichim a lansat un apel către toți membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să își asume responsabilități și să lucreze în echipă pentru rezolvarea tuturor situațiilor apărute:„Fiecare știți ce atribuiții aveți si vă rog să lăsăm orgoliile deoparte pentru că înainte de diverse funcții suntem oameni și va trebui sa ajutam lumea și chiar avem atribuții în sensul asta. Vreau cu toții să conlucrăm și să ne ajutăm.”

Prefectul Carmen Ichim a mai spus că va verifica atent toate contractele pentru deszăpezire cât dar și stocurile de materiale și parcul de utilaje al firmelor care au câștigat contractele pentru a nu se ajunge decât în situații extreme la blocarea drumurilor.

„Din ce avertizări meteo se transmit aceasta iarna este comparabilă cu cea din 2012-2013. Se anunță o iarna grea, cu căderi masive de zăpadă, s-a transmis ce trebuie făcut și vom trece la verificări pentru toate aspectele inclusiv contractele încheiate. Pe drumuri naționale, județene și comunale va trebui să se circule. Trebuie să fim organizați, să avem materiale, să avem utilaje funcționale și fiecare trebuie să își asume să ia decizii. Până pe 15 noiembrie trebuie verificate și reparate utilajele, făcute stocurile de antiderapant. Noi vom începe controalele de pe 15 noiembrie dar la nevoie ei pot acționa și mai devreme dacă situația o impune. Se vor acorda și sancțiuni în cazul în care nu se va respecta regula ca fiecare să își dea zăpada sau poleiul din dreptul locuinței. Se vor acorda sancțiuni atât de către primării cât și de reprezentanții Gărzii de mediu. Nu mai vreau sa avem cazuri in care locuitori stau la cârciumă și vine armata să le dea zăpada și să le facă potecă”, a spus prefectul Carmen Ichim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.