Prima zi a săptămânii începe cu vreme urâtă, cu vânt puternic și tăios, care accentuează senzația de frig. De altfel, meteorologii au emis duminică o avertizare cod galben de vânt valabilă pentru București și 13 județe din sudul și estul țării, județe între care se află și Buzăul. Potrivit meteorologilor, vântul va depăşi la rafală 65 de kilometri pe oră în zonele vizate, respectiv în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea.
Vântul se va intensifica şi la munte, în special în zona Carpaţilor Orientali, iar la peste 1.500 de metri altitudine vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.
Avertizarea expiră luni, la ora 14.00, dar vremea va continua să fie friguroasă și după acest moment.

Marți, în țară, vremea va fi predominant închisă şi uşor mai rece decât în mod obişnuit la mijlocul lunii martie. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în vestul, centrul şi nordul ţării, în zona de munte şi pe arii restrânse în rest. În Maramureş, nordul Moldovei şi al Crişanei şi local în Transilvania vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, în zonele deluroase vor fi precipitaţii mixte, iar în rest vor predomina ploile. La munte va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2…3 grade în regiunile intracarpatice şi 10 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.