Două cutremure s-au înregistrat în week-end, ambele în zona Vrancea. Unul dintre seisme a avut loc sâmbătă și a măsurat 3 grade pe scara Richter în timp ce al doilea a fost înregistrat duminică și a avut 3, 5 grade, fiind în apropiere de judeţul Buzău. Specialiştii spun că intensitatea a fost de gradul I pe scara Mercalli, ceea ce înseamnă că puţine persoane l-au perceput.
De la începutul anului au fost înregistrate peste 40 de seisme de mică magnitudine în România, în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş. Doar două dintre mişcările telurice au avut magnitudini peste 4 pe scara Richter, respectiv un cutremur pe 1 martie, cu magnitudine 4 pe scara Richter şi altul pe 7 ianuarie, cu o magnitudine de 4,1 pe scara Richter. Ambele au avut epicentrul în zona seismică Vrancea.
Seismologii încadrează cutremurele mai mici de 4 pe scara Richter drept mişcări seismice minore care sunt uneori sesizate, însă foarte rar ajung să producă pagube. Statisticile arată că, anual, pe glob se produc aproximativ 49.000 de astfel de mişcări seismice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.