UPDATE 16.00:Drumul European 85 a fost închis în totalitate pe raza județului Buzău.

UPDATE 11.20:Drumul European 85 a fost închis pe sectorul dintre Buzău și limita cu județul Ialomița

Buzăul a intrat din această dimineață sunb avertizare meteo de cod galben de ninsori și vijelii. Sunt așteptate intensificări ale vântului iar stratul de zăpadă poate ajunge și la 20 de centimetri. Pentru a preîntâmpina problemele apărute la precedenta ninsoare autoritățile locale au elaborat un plan de măsuri menit să reducă la maxim problemele legate de blocarea oamenilor sau a autovehiculelor în nămeți. Astfel, forțele de poliție care acționează în stradă au fost suplimentate cu ofițeri care în mod normal își desfășoară activitatea în alte sectoare cum ar fi investigații criminale, investigarea fraudelor sau criminaliști. Aceștia s-au alăturat colegilor de la Rutieră sau Ordine Publică și vor fi găsiți în filtrele de informare și blocare de pe drumurile din județ.
La această oră sunt 4 drumuri naționale cu probleme. Deumul European 85 și DN2B Buzău- Brăila limitate la 3,5 tone iar DN22 Ramnicu Sărat-Braăila și DN2C Costești-Smeeni-Padina sunt blocate. Mai există și alte 11 drumuri județene blocate sau parțial blocate dar nu există localități izolate, oameni sau autoturisme blocate, localități fara apă, gaze sau energie electrică. Drumurile județene afectate în această dimineață sunt:
– DN 22, Rm. Sărat – Boldu – Băile – limită cu judeţul Brăila – închis;
– DN 2C, Costeşti – Smeeni – Padina – închis;
– DJ 203D, închis între Buzău – Scutelnici;
– DJ 203I, închis între Pogoanele – Cotorca – Gl. Siliştea – limita cu judeţul Ialomiţa;
– DJ 203C, închis între Clondiru – Mihăileşti / Pogoanele – Brădeanu – Florica;
– DJ 203N, închis între Ruşeţu – Jugureanu;
– DJ 203E, închis între Ruşeţu – Padina;
– DJ 102H, închis între Pitulicea – Amaru / între intersecţia cu DN2 E85 – Pitulicea;
– DJ 203K, închis între Săgeata – Robeasca;
– DJ 203G, închis între Stâlpu – Costeşti;
– DJ 203, închis între Valea Râmnicului – Bălăceanu;
– DJ 202, închis între Rm. Sărat – Puieşti;
– DJ 220, închis între Poşta Câlnău – Bălăceanu;
– DJ 214A, închis între Caragele – Luciu – Largu – Ruşeţu;
– DJ 102I, închis între Cârligu Mic – Smârdan – Mitropolia.
Autoritățile județene sunt îngrijorate în special de cea de-a doua parte a codului galben când sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie care pot duce la apariția poleiului sau pot afecta rețelele de energie electrică.
În această dimineață la nivelul adăpostului amenajat la Liceul cu Program Sportiv din Buzău erau cazați 25 de bărbați și 9 femei dar spațiile existente pot adăposti un număr mai mare de persoane fără locuințe.
Adjunctul Poliției județului Buzău, Laurențiu Pantazi, a anunțat astăzi că filtrele de blocare și informare amplasate pe drumurile din județ nu vor face compromisuri și nu vor permite accesul pe drumurile blocate „nici în funcție de mașină și nici în funcție de persoană”. De asemenea, polițiștii fac apel la șoferi să fie înțelegători și le transmit acestora că drumurile pot fi închise, la cererea autorităților din județele învecinate chiar dacă pe porțiunea imediat următoare circulația se poate desfășura în bune condiții. În aceste cazuri se poate permite accesul autovehiculelor pe bază de buletin sau, pentru mașinile de firmă, pe baza documentelor de transport ale mărfii.
Și celelalte structuri militare de pe raza județului Buzău, Armata și Jandarmeria, sunt pregătite să intervină în caz de nevoie la solicitarea autorităților județului. Cele două unități militare din Buzău sunt pregătite să intervină cu 6 autospeciale 6×6 și cu peste 150 de militari.
Autoritățile județene au anunțat că se va pune în special accent pe menținerea funcțională a drumurilor ce fac legătura cu Capitala respectiv E85 și DN1B dar în caz de nevoie se vor acționa și pe celelalte artere din județ. De asemenea, trebuie făcută precizarea că pe drumurile închise traficului rutier se poate asigura accesul echipelor de intervenție ca salvare sau pompieri în caz de nevoie fiind pregătite utilaje care să meargă în fața acestora.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.