Buzăul, sub cod portocaliu de viscol și ninsori. Prefectura inventariază gravidele și dializații

0
734

Meteorologii au emis, joi, o avertizare meteorologică cod portocliu valabila pentru mai multe județe printre care și Buzăul. Conform avertizării în intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării.
În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.
Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.
În aceste condiții Prefectura a convocat urgent o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe în care s-au stabilit o serie de măsuri preliminare care vor fi prezentate în cadrul unei videoconferințe cu mai marii de la Centru. De asemenea, au fost informate comitetele locale pentru situații de urgență și s-au dispus măsuri pentru a nu exista probleme cu gravidele și cu persoanele care fac dializă.

La ședința CJSU convocată de urgență de Instituția Prefectului a participat și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu care a dat asigurări că societățile care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene sunt pregatite să intervină cu 61 de utilaje și un stoc de 1641,5 de tone de material antiderapant pe toate cele 6 zone cuprinzând peste 900 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.