Zăpada și viscolul au transformat Buzăul într-un județ aproape izolat. Cinci drumuni naționale și 11 județene sunt închise iar la această oră un singur drum național respectiv DN10, mai este deschis circulației publice însă și aici problemele ar putea determina închiderea circulației. Drumul național 1B între Buzău și Ploiești a fost închis în această dimineață după ce un tir a derapat și s-a așezat de-a curmezișul drumului.
Drumul european 85 a fost închis aseară după ce între Buzău și Râmnicu Sărat s-a format polei iar între Mihăilești și Căldărușanca peste 100 de autovehicule au rămas blocate din cauza unui tir care a derapat și s-a oprit pe mijlocul șoselei.
Drumul național 2B Buzău-Brăila a fost și el închis aseară din cauza cantității mari de zăpadă troienită de viscol pe șosea care a dus, de asemenea la deraparea unor mașini de mare tonaj care fac imposibilă deplasarea.
525 de persoane care se aflau în trafic au fost salvate de autorități, însă alte 97 au refuzat să părăsească autovehiculele. Din numărul total de persoane salvate 17 au fost copii printre care s-a aflat un copil de numai trei luni, blocat împreună cu familia în zona Mihăileşti.
La această oră sunt închise circulației următoarele drumuri naționale și județene:
– DN2 E85;
– DN 2C – Costeşti – Smeeni – Padina;
– DN 22 – Rm. Sărat – Băile;
– DN 2B – Buzău – Brăila;
– DN 1B-E577 – Buzău – Săhăteni;
– DJ 102H, blocat între Glodeanu Siliştea – Amaru;
– DJ 214A, blocat între Luciu – Ruşeţu;
– DJ 203N, blocat între Ruşeţu – Jugureanu;
– DJ 203E, blocat între Ruşeţu – Padina;
– DJ 203K, blocat de la intersecţia cu DN2 E85 către – Robeasca;
– DJ 203I, blocat între Pogoanele – Cilibia;
– DJ 203G, blocat între Costeşti – Stâlpu / între intersecţia cu DN 1B- E577 şi Merei şi între Tisău – Măgura;
– DJ 102L, blocat între Chiojdu – limita cu judeţul Prahova;
– DJ 203C blocat între Florica şi intersecţia cu DN2 E85 şi între Clondiru şi Movila Banului;
– DJ 203D, blocat între Buzău şi Ţinteşti;
– DJ 203 blocat între Valea Râmnicului şi Ziduri.

Aşadar, judeţul Buzău este aproape izolat. Drumurile care duc spre Capitală sunt închise iar situaţia riscă să devină dramatică în cazul în care vor exista persoane care vor avea nevoie de asistență medicală la spitalele din Bucureşti.
Drumarii continuă să se lupte cu nămeţii însă viscolul puternic aduce zăpada pe carosabil, făcând zadarnică intervenţia.
În această dimineață sunt nealimentate cu energie electrică 9 localităţi, unii dintre oameni neavând curent eectric în gospodării încă de ieri.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.