Iarna a transformat Buzăul într-un județ izolat. În această dimineață toate drumurile naționale care tranzitează Buzăul sunt închise iar starea vremii nu oferă deloc perspective îmbucurătoare. Pe lângă drumurile naționale, alte 21 de drumuri județene sunt blocate iar zeci de localități sunt izolate. Peste 12.000 de oameni din sudul Buzăului nu au curent electric de mai bine de 24 de ore. Echipele de muncitori de la Electrica au fost suplimentate în timpul nopții dar nici așa oamenii nu au putut face față urgiei albe și 127 de localități nu au energie electrică.
Apelurile de orgență la 112 vin necontenit iar echipele de intervenție nu reușesc să înainteze fără ajutorul utilajelor de deszăpezire. Peste noapte, ambulanţa a avut de preluat încă o femeie însărcinată, din comuna Calvini aflată la circa 60 de kilometri de oraș. Intervenţia a durat mult peste timpul obişnuit şi a fost asigurată cu ajutorul utilajelor de deszăpezire care au deschis drumul. Cea mai grea situaţie a fost însă în comuna Balta Albă unde o vehicul militar cu șenile a plecat încă de ieri și a reușit să ajungă la destinație la aproape 24 de ore de când a fost primit primul apel pentru ajutor medical. Peste noapte una dintre persoane a fost preluată iar cealaltă a primit asistenţă medicală la domiciliu. Pe drumul de întoarcere, şenilata Armatei a preluat şi o gravidă dintr-o localitate aflată pe acelaşi traseu. La această oră, ambii pacienţi sunt la spitalul din Râmnicu Sărat unde primesc ajutor medical.
Nici în oraș situația nu este una prea fericită. Străzile sunt acoperite de zăpadă iar majoritatea buzoienilor nu și-au putut scoate mașinile din parcări astfel că au fost nevoiți să apeleze la firmele de taxi. Din păcate și taximetriștii ieșiți pe străzi astăzi sunt destul de puțini și nu toate comenzile pot fi onorate.
Între timp toate unitățile de învățământ din județ și-au suspendat activitatea pentru următoarele două zile. Excepție fac doar scolile generale și grădinițele din municipiul Buzău.
Meteorologii nu vin nici ei cu vești mai bune. Buzăul este sub avertizare meteorologică de cod portocaliu iar momentul de maximă intensitate al fenomenelor meteorologice se va face resimți abia după ora 14.00.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.