Buzăul va avea, de anul viitor, cea mai modernă sală de sport destinată persoanelor cu handicap. Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții va ridica edificiul pe amplasamentul primit joi de la Consiliul Județean situat chiar în vecinătatea Liceului pentru Deficienți de Vedere, scoală în care învață peste 150 de copii din toată regiunea de sud-est a României.
”Am predat amplasamentul, de acum vor începe procedurile de licitație care sunt la nivelul Companiei de Investiții, cum se termină licitația încep lucrările și sunt sigur că vor începe în acest an”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Conform proiectului sala ar urma să aibă 145 de locuri destinate spectatorilor, jucătorilor antrenorilor și arbitrilor și ar trebui să fie gata în termen de 17 luni de la demararea lucrărilor.

„Va fi o sală cu gradene, cu tot felul de echipamente, cu aparatele necesare pentru sport și recuperare, cu vestiare moderne și tot ce trebuie. Cred că va găzdui chiar și competiții naționale și internaționale mai ales că există competiții și pentru aceste persoane cu un anumit grad de handicap. S-a mărit valoarea construcției care este undeva la 16 milioane de lei dar, o veste bună s-a micșorat contribuția CJ Buzău”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Potrivit președintelui CJ Buzău sala ar urma să fie inaugurată în anul 2019 și odată cu inaugurarea acestei săli se vor crea și câteva locuri de muncă pentru specialiști, psihologi, kinetoterapeuți și profesori de sport care vor lucra cu persoanele cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.