Numărul mare de accidente rutiere în care au fost implicați pietonii fie din cauza traversărilor neregulamentare sau din pricina șoferilor neatenți ce nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, i-a determinat pe polițiștii de la serviciul rutier al municipiului să demareze, în luna octombrie, o acțiune cu scopul educării comportamentului pietonilor dar și a șoferilor neatenți. În urma evenimentelor inregistrate în acest an polițiștii rutieriști buzoieni au alcătuit și un top al celor mai predispuse străzi la accidentele rutiere în care sunt implicați pietonii. Astfel, peprimul loc se află strada Transilvaniei, urmată de Bulevardul Unirii și strada Alexandru Marghiloman. Pe cele trei artere dar și pe celelelate străzi din municipiu, polițiștii vor spori, în luna octombrie supravegherea trecerilor de pietoni dar și a zonelor pe unde aceștia obișnuiesc să traverseze neregulamentar. Pe lângă prezența sporită în stradă, polițiștii în cooperare cu administratorul drumurilor vor trece la o serie de modificări cu rolul de a evidenția cât mai bine trecerile de pietoni. Pentru aceasta se vor toaleta arbuștii care obturează, în unele cazuri, indicatoarele ce anunță prezența trecerilor de pietoni dar cea mai mare schimbare va fi în zona marcajelor pietonale care vor fi vopsite înroșu pentru o mai bună vizibilitate.
„Vom verifica starea trecerilor de pietoni din oraş şi vom face informări către administratorii drumurilor, intenţia noastră fiind ca în această lună să revopsim toate marcajele pietonale cu culoarea roşie pentru a le face mai vizibile”, a declarat şeful serviciului rutier din cadrul Poliţiei Municipale, inspectorul Gheorghe Colăcel.
Vopsirea marcajelorva fi făcută de angajații Urbis Serv și urmează să demareze în zilele următoare în măsura în care vremea o va permite.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.