Buzăul ar putea avea în curând un centru de excelență pentru tinerii fotbaliști chiar în interiorul stadionului de atletism din Buzău. Federația Română de Fotbal a fost convinsă de conducerea AJF să vină să investească la Buzău peste 250.000 de euro într-o bază modernă de antrenament pentru copii și juniori, mai precis un „Centrului Regional de Excelenţa – Tricolor 11”. Obiectivul ar putea lua naștere în spațiul verde din interiorul stadionului de atletism și ar urma să fie amenajat exclusiv cu banii FRF. Mai mult, Federația ar urma să se ocupe de pregătirea copiilor, plata antrenorilor, a echipamentelor și a tot ceea ce este necesar, însă este nevoie și de contribuția autorităților locale. Practic, Consiliul Local Municipal trebuie să asigure cazarea în internat a celor 28 de copii ce vor fi selectați pentru a fi pregătiți în centrul de excelență și să pună la dispoziție terenul.Consiliul Județean Buzău ar urma să asigure masa juniorilor școlarizați.
Pentru a explica în termeni generali ceea ce ar urma să se întâmple în cadrul parteneriatului dintre Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal, la ședința CLM desfășurată joi au fost prezenți președintele AJF Buzău, Adrian Petre, dar și directorul general al FRF, Marcel Pușcaș.
Chiar dacă trimisul FRF a explicat ce înseamnă un astfel de centru de excelență și ce avantaje ar aduce  Buzăului, nu toți aleșii au înțeles despre ce este vorba, dând vot negativ mai degrabă pe considerente politice.
Nici explicațiile viceprimarului Fănică Bârlă care a dat asigurări că înființarea centrului de excelență nu va duce la dispariția pistei de atletism, ci mai mult, odată înființat centrul respectiv municipalitatea va fi oarecum obligată să găsească fondurile pentru amenajarea acesteia nu i-au convins pe aleșii hotărâți să voteze „împotrivă”.
Până la urmă, proiectul care viza asocierea dintre municipalitate, Federația Română de Fotbal și Centrul de Fotbal Mogoşoaia S.R.L., în vederea construirii la Buzău a unui centru de excelență, a fost aprobat cu votul  majorității consilierilor PSD, în timp ce consilierii PNL, PP-DD și Florin Bucătaru au votat împotrivă iar alesul Partidei Romilor s-a abținut.

5 COMENTARII

    • Pentru ca si dl. Barac a blocat accesul unui candidat la examenul de sofer ! Nu s-a prezentat cu masina de instructor in ziua de examen , iar candidatul a fost amanat!
      In ce moneda platesti , tot in aia primesti rest !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.