disparut
Un bărbat de 44 de ani din Buzău, dispărut în data de 26 ianuarie, în timpul viscolului, este căutat de importante forțe de ordine, de voluntari și de familie, pe raza localității Odaia Banului, unde se presupune că a fost surprins de ninsorile abundente.
”Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău desfășoară activități de căutare a buzoianului în vârstă de 44 de ani, a cărui dispariție a fost sesizată după aproximativ 24 de ore de la plecarea lui, pe jos, din municipiul Buzău, către localitatea Odaia Banului, comuna Țintești”, a declarat purtătorul de cuvânt al PPJ Buzău, Florina Crucianu.

Sursa citată a mai precizat că zilnic au loc căutări ale bărbatului, cu importante efective, însă până acum nu s a reușit identificarea sa.
”Activitățile de căutare se desfășoară zilnic, la început fiind îngreunate de condițiile meteorologice nefavorabile. Aproximativ 30 de polițiști, jandarmi și angajați ai ISU Buzău sunt la acest moment pe raza comunei Țintești și fac tot ce depinde de ei pentru găsirea bărbatului în vârstă de 44 de ani”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu.

Activitățile de căutare a bărbatului dat dispărut în urmă cu 11 zile decurg extrem de anevoios din cauza cantității mari de zăpadă care acoperă câmpul pe care se presupune că bărbatul a dispărut. Zăpada este până la genunchi iar unde a fost viscolită este până la brâul unui bărbat, activitățile fiind extrem de anevoioase și din cauza gerului.
Bărbatul de 44 de ani a fost dat dispărut în data de 26 ianuarie, în timpul primul viscol care s-a înregistrat în județul Buzău, dispariția fiind anunțată Poliției cu o zi întârziere de către familie. Alexandru Lambrea divorțat, era angajat al CFR, avea domiciliul în Buzău, iar după serviciu mergea acasă la părinţi, în satul Odaia Banului, la circa 7 kilometri de oraş. Bărbatul parcurgea acest drum pe jos, și așa a procedat și în ziua de 25 ianuarie, însă, din cauza viscolului și a ninsorii abundente, nu a mai ajuns acasă. Rudele au discutat ultima dată cu el la telefon în seara zilei de 25 ianuarie când le-a spus că s-a rătăcit din cauza viscolului.
“Îl aşteptăm să vină acasă. Mai bine muream eu, mamă. L-am aşteptat, într-o dimineaţă parcă l-am auzit pe câmp cum se vaită. M-am sculat, m-am închinat, dar unde era să plec”, a declarat mama bărbatului, Ecaterina Lambrea.

“Zilnic am avut în jur de 30 de lucrători de la IPJ, IJJ şi ISU, am constituit dispozitivul în linie şi am luat la pas întreaga suprafaţă de la Buzău către Odaia Banului şi pe o parte şi pe alta a drumului de acces către localitate. Am avut doi câini de urmă specializaţi din cadrul Serviciului Canin al Poliţiei Capitalei, am acţionat şi cu un dispozitiv de căutare de metale în speranţa că prin zonele unde zăpada este troienită am putea să detectăm vreun metal care se afla pe urmărit”, a declarat subcomisarul Cristinel Stanciu de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Buzău.

Familia bărbatului face apel la autorități să continue căutările și să-l găsească pentru că vor să-l îngroape creștinește. Anchetatorii au încercat inclusiv o localizare cu ajutorul telefonului mobil, însă fără vreun rezultat concret.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.