catuse
Un buzoian de 47 de ani din satul Bentu, comuna Gălbinași, i-a pus pe jar pe polițiștii din județul Brăila. Individul este autorul a cel puțin două înșelăciuni ce o vreme au figurat în evidențele Poliției din județul vecin ca fiind cu autor necunoscut. Marți, buzoianul, O. Niculae de 47 de ani din Bentu a fost prins, fiind fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Brăila, pentru audiere şi cercetări.

Potrivit Poliției Brăila, în zilele de 1 şi 28 iulie 2015, aflându-se pe raza orașului BRăila, buzoianul i-ar fi înşelat pe doi brăileni cu suma totală de 3.900 de lei, după care ar fi plecat în localitatea de domiciliu şi ar fi cheltuit banii în scop personal.
În fapt, la data de 28 iulie, buzoianul i-a propus telefonic unui bărbat de 39 de ani, din satul Valea Cânepii, comuna Unirea, judeţul Brăila, să se întâlnească cu el în municipiul Brăila, în zona Gării CFR, pentru a-i oferi spre vânzare cantitatea de 600 de litri de motorină, contra sumei de 3,7 lei/litru.
Brăileanul a fost de acord şi, în jurul orei 13:00, s-a întâlnit cu suspectul, căruia i-ar fi dat suma de 1.400 de lei, urmând ca, în câteva zeci de minute, să se întâlnească din nou cu el pentru a primi cantitatea de motorină promisă şi a-i înmâna acestuia şi restul de bani, anume 820 de lei.
După un anumit timp, văzând că suspectul nu a venit la locul întâlnirii, păgubitul l-a contactat telefonic, însă telefonul era închis, moment în care şi-a dat seama că a fost înşelat şi a sesizat poliţia.

Poliţiştii au extins cercetările şi au stabilit că O.Niculae ar mai fi înşelat, folosind acelaşi mod de operare, un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Brăila, cauza fiind înregistrată la poliţie, în evidenţele cu autori necunoscuţi, la data de 3 iulie a.c..
Fapta a fost comisă în ziua de 1 iulie, când suspectul, în baza promisiunii de a-i oferi motorină la un preţ mai mic decât cel de la peco, s-a întâlnit cu partea vătămată pe Calea Călăraşilor şi au mers împreună către Faleza Dunării, în zona unde acesta a afirmat că ar fi depozitat combustibilul. Ajunşi pe malul Dunării, buzoianul i-a spus celuilalt să aştepte pentru a-i aduce motorina, însă nu s-a mai întors.
În timpul cât s-au deplasat împreună, cel în cauză ar fi primit de la victimă suma de 2.500 de lei, contravaloarea motorinei.

În prezent, buzoianul se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, fiind reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în formă continuată. Miercuri, el va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă să desfăşoare cercetări pentru recuperarea prejudiciului creat celor doi brăileni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.