A plecat la muncă departe de casă şi a sfârşit printre străini. Este povestea dramatică a lui Marian Ciobanu, lăcătuş montator originar din Buzău. Bărbatul plecase la muncă în Eritreea din Africa de Est italiană.

Pe 13 iulie, el se afla pe aflau pe o schelă, la o înălţime considerabilă, alături de alţi cel puţin 3 români. La un moment dat, braţul unei macarale a lovit schema, muncitorii s-au dezechilibrat şi au căzut în gol. Buzoianul a murit. Trupul său va fi adus acasă, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

„Ambasada României la Cairo, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României  în Eritreea, are în atenţie cazul celor patru cetăţeni români victime ale unui accident de muncă în Asmara / Eritreea şi a contactat în regim de urgenţă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitor la circumstanţele producerii acestui incident.

Totodată, s-a solicitat sprijin și din partea Ambasadei Republicii Italiene din Asmara, precum și a Ambasadei Eritreei la Moscova (acreditată şi în România).

Misiunile diplomatice române sunt pregătite să acorde asistenţa consulară necesară”, se arată într-o informare transmisă, la cererea reporterilor noştri, de către Direcţia  Purtător de Cuvânt şi Comunicare din Ministerul Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.