Plenul Consiliului Locl Municipal a devenit, vineri, scena unei dezbateri extrem de aprinse presărată pe alocuri cu atacuri și jigniri din partea protagoniștilor, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și directorul general al Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru.
Totul a început la finalul ședinței după epuizarea celor 10 proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi, când, Ionel Tescaru, invitat la ședință de președintele de ședință pentru a explica aleșilor municipali de ce consideră ilegale primele hotărâri ale CLM, a luat cuvântul și le-a explicat consilierilor cât de grave ar fi hotărârile adoptate și cum acestea ar putea duce la obligativitatea returnării banilor cu care Compania de Apă a făcut investițiile în rețeaua de apă și canalizare.
Explicațiile directorului general al Companiei de Apă Buzău au fost contrazise rând pe rând de avocatul Lucian Sălcuțan, cel nominalizat de aleșii județeni să facă parte din Consiliul de Administrație al societății, care l-a acuzat pe Tescaru că pune presiune pe aleși iar modul cum procedează se numește șantaj.
A urmat apoi la cuvânt primarul Constantin Toma, cel care a dorit să răspundă personal unor acuzații ale directorului Companiei de Apă Buzău lansate în conferința de presă de joi sau în plenul ședinței.
Astfel, Toma a spus, cu referire la plângerea către DNA invocată joi de Ionel Tescaru, că dorește să facă un pas înaintea directorului Companiei de Apă și să se autodenunțe la DNA pentru ceea ce va face de acum înainte.
„Vreau să răspund circului iscat de domnul Tescaru pentru că există multă presiune și vreau să anunț că vreau să mă autodenunț la DNA dacă și dumnealui se va autodenunța că a cumpărat Hotelul Crâng la un preț cu cel puțin 800.000 de euro mai mare decât prima opțiune a domnului Naziru iar eu mă voi denunța pentru ceea ce vreau să fac. Intenționez, dacă voi reuși și voi ajunge acolo, să îi scad salariul domnului Tescaru la valoarea salariului pe care îl primește primarul municipiului. Vreau să îl mai anunț că, Compania de Apă este a buzoienilor și nu proprietatea domnului Tescaru. Dumnealui stă pe pompe, pe rețele, pe terenuri ale buzoienilor nu ale familiei dumnealui. Investițiile și fondurile europene nu au nici o legătură cu achiziționarea hotelului Crâng la un preț astronomic, cu calitatea apei, cu prețul ei și cu apa meteorică și cu auditul companiei. Nici un moment nu voi pune în pericol derularea fondurilor europene dar nu voi accepta ca gestionarea fondurilor să se facă de domnul Tescaru S.A. și acoliții săi. Nu este posibil ca primarul municipiului și consilierii locali să fie amenințați de un director de companie cu mandatul prelungit pe sub mână. Dacă faceți un calcul 20.000 de buzoieni plătesc în fiecare lună salariul acestui individ care dacă net este 220.000 de lei pe an, brut este aproape dublu. Domnul Tescaru este un manager extrem de competent și îi doresc să demonstreze asta într-o firmă a dumnealui particulară, nu la Compania de Apă, care este a buzoienilor”, a declarat primarul Constantin Toma.
Ionel Tescaru a pulsat și a dat citire unei adrese a Ministerului Fondurilor Europene adresată primarului, moment în care Constantin Toma i-a cerut imperativ să termine cu prostiile acuzându-l că a obținut hârtia cu ajutorul fostului ministru Teodorovici.

Constantin TOMA
„Terminați cu prostiile! Ați mers cu fostul ministru Teodorovici la subalternul său și ați obținut această hârtie care este un Copy-Paste la toate hârtiile are ajung în acel minister. Am să merg personal la domnul ministru și am să îi transmit ce greșeală a făcut că v-a primit.”, a declarat Constantin Toma.
Ulterior, Ionel Tescaru i-a explicat primarului Constantin Toma că este un manager cu rezultate foarte bune, nu unul care a dus firmele în insolvență(aluzie la faptul că parte din firmele aflate în proprietatea lui Constantin Toma s-au aflat sau se află în insolvență) și că își dorește conducerea Companiei de Apă, nu pentru binele buzoienilor ci pentru binele personal.
Ionel TESCARU„Domnule primar, vă ascundeți în spatele acestor consilieri. Dumneavoastră vreți confiscarea acestei firme pentru dumneavoastră personal. Managementul deficitar nu înseamnă să îți bagi firmele în faliment. Managementul deficitar e acela când bagi firmele în faliment. Explicați dumneavoastră unde s-au dus milioane de euro de la dumneavoastră”, a spus Ionel Tescaru, părăsind sala, moment în care consilierul PNL Ion Barbu a solicitat aleșilor să voteze solicitarea demisiei lui Ionel Tescaru, solicitare care a obținut votul a 20 de consilieri în timp ce alți 3 s-au abținut.

8 COMENTARII

  1. Nush ce sa zic… Asta nu e atitudine de om zdravan.Din pacate, buzoienii for vedea pe pielea lor ca nu te poti juca cu fondurile europene. In plus, ar fi trebuit as vada deja ca parcurile si strazile nu mai sunt intretinute pentru ca cei de la urbis au fost trimisi in fara plata, scolile nu vor fi reparate pt ca toma a sistat tot, nu vor fi pazite si sute de oameni isi for pierde locurile de munca. In campanile a prezentat promisiuni. Acum circ… Pentru ca nu poate altceva. Am avut aceeasi pornire impotriva companies, dar am vazut ambele conferinte -de ieri si de azi pe YouTube. Cand gandesti singur- nu cu „mintea” pe care ti-o sugereaza presa, e altceva. Va recomand as le vizionati si sa ganditi SINGURI. Pan la urma, e singura comp din Bz care a areas bani Europeni, apa in Posta, la tara am si eu apa cand merged acolo…IAR APA plata tinuta in soare e aproape cat un metru cub.. IAR atitudinea edilului arata ca se teme Hmmm….

  2. Il rugam pe domnul Tescaru , sa-l ia de mana pe amicul sau, Petre Emanuel Neagu ,sa iasa in fata oamenilor pe strada si sa povestesca despre minunile de la Compania De Apa , poate reusesc sa na lamureasca de ce platim asa scump o apa care nu prea este baubila , iar pentru spalat , trebuie sa fii pe faza , altfel , te alegi cu lucruri noi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.