GALERIE FOTO:S-a pus punct etapei de la Buzău a Campionatului Mondial de Enduro. Evenimentul a fost o reușită, o spun la unison participanții

2
286

Cea de-a 6-a etapă a Campionatului Mondial de Enduro și-a desemnat câștigătorii. După două zile în care canicula i-a pus la grea pe încercare pe piloții aliniați la startul Grand Prix-lui României, concluzia  a fost unanimă, aceea că evenimentul găzduit la Buzău a fost o reușită. În ciuda faptului că interesul spectatorilor a fost ceva mai scăzut în cea de- a doua zi de concurs, piloții s-au prezentat ceva mai bine,  fiind obișnuiți după prima zi de concurs atât cu traseul cât și cu căldura. Chiar dacă au trecut linia de start printre ultimii, piloții români s-au comportat onorabil, având în vedere că au participat pentru prima dată la o competiție de acest gen. După ce în prima zi au luat startul cinci piloți români și au reușit să treacă linia de sosire doar trei după retragerile lui Alexandru Ionescu și Roman Crivoiruc, cea de-a doua zi a aliniat la start doar patru români: Emanuel Gyenes la categoria Enduro3, Alexandru Ionescu, Silveszter Marton și Iulian Răduță la categoria Enduro Junior. Dintre aceștia doar Iulian Răduță nu a mai terminat cursa, ceilalți trei ajungând epuizați, dar pe roți, la linia de sosire.

Emanuel Gyenes, cel mai titrat pilot român care a luat startul în etapa de campionat mondial,s-a declarat mulțumit de prestația sa chiar dacă a trecut ultimul linia de sosire a categoriei sale după aproape 7 ore petrecute în traseu.

”Cred că m-am descurcat  mai bine ca ieri chiar dacă am avut probleme atât în a doua specială de Enduro Test  cât și în Extrem Test dar cred că a fost mai bine ca ieri pentru că astăzi mai bătea totuși vântul. Oricum m-am simțit bine și mi-au plăcut mult și traseul și organizarea. M-ar mai tenta încă o etapă de mondial cum mă tentează orice concurs însă  la 27 de ani nu cred că mai am timp să mă antrenez atât încât să fiu acolo aproape de ei. Eu fac enduro și în România însă ceea ce facem noi este mult diferit de ce înseamnă o enduro mondial. La noi traseul este mai greu, cu timpi strânși și specialele mai scurte pe când la ei traseul este ușor și doar probele speciale decid totul. Cred că și ei dacă ar participa la o competiție la noi primii 3-4 nu ar avea probleme însă restul sigur ar avea probleme”, a declarat Emanuel Gyemes la finalul cursei.

Și buzoianul Alexandru Ionescu a făcut o figură frumoasă după ce ieri nu a mai putut continua cursa după primul tur. El a trecut linia de sosire după 7 ore si 46 de minute cu două minute mai devreme decât Silveszter Marton și s-a clasat pe locul 4 la Youth Cup.

”A fost greu dar am trecut peste. Mi-am dozat efortul mai bine și azi am terminat cursa. Pregătirea fizică mi-a lipsit și ieri și astăzi, după un an de stat, prima cursă de campionat mondial cred că este peste limitele oricărui om. Aș fi tentat să mai încerc dacă există posibilități chiar dacă enduro-ul mondial este cu totul diferit de ceea ce se face în țară, mult mai tehnic, mult mai rapid și mult mai mult efort. Cred însă că avem sportivi buni și dacă exista posibilități, ne putem antrena să ne luptăm cu toată lumea”, crede buzoianul Alexandru Ionescu.

Și pentru ca totul să se termmine cum a început, organizatorii și oaspeții pe care i-a avut timp de o săptămână Buzăul au fost invitați aseară la o petrecere privată în Club Atlantis unde nu au scăpat  fără încă o festivitate de premiere.

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/07/Emanuel-GYENES.mp3|titles=Emanuel GYENES] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/07/Alexandru-IONESCU.mp3|titles=Alexandru IONESCU]

 

Podiumul ultimei zile de concurs se prezintă astfel:

 

 

 

Clasa Enduro 1 

 

Locul I – finlandezul Juha Salminen pe o motocicletă Husqvarna

 

Locul II – finlandezul Eero Remes pe o motocicletă KTM

 

Locul III – francezul Rodrig Thain pe o motocicletă HM-Honda

 

 

Clasa Enduro 2

Locul I- francezul Pierre Alexandre Renet pe o motocicletă Husaberg

 

Locul II – francezul Antoine Meo pe o motocicletă Husqvarna

 

Locul III- spaniolul Cristobal Guerrero pe o motocicletă KTM

 

 

Clasa Enduro 3

 

Locul I-francezul Cristophe Nambotin pe o motocicletă Gas-Gas

 

Locul II- finlandezul Mika Ahola pe o motocicletă HM-Honda

 

Locul III- francezul Sebastien Guillaume pe o motocicletă Husqvarna

 

 

Clasa Enduro Junior

 

Locul I – francezul Romain Dumontier pe o motocicletă Yamaha

 

Locul II- spaniolul Mario Roman pe o motocicletă KTM

 

Locul III- francezul Jeremy Joly pe o motocicletă HM-Honda

 

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.