Începe alt "scandal naţional": titulazizarea profesorilor

Miercuri 13, zi cu ghinion sau noroc pentru 941 candidaţi la un loc de muncă stabil în şcolile judeţului. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a promis supraveghere video, iar mulţi dintre cei care şi-au depus dosarele participă mai mult pentru palmares, pentru că sunt discipline la care nu este disponibil nici o catedră.

 

Pentru că anul acesta persoanele care au participat la ediţiile anterioare ale Titularizării şi care au luat note peste şapte şi-au putut lua dreptul la catedră încă din primăvară, la concursul de peste două zile sunt disponibile doar 47 catedre, cele mai multe la matematică şi cele mai căutate, dar extrem de puţine, la educatori şi învăţători. De remarcat este că, pentru absolvenţii de facultate din promoţia iulie 2011, locurile de muncă în învăţământ nu mai sunt o oportunitate şi nici măcar o soluţie salvatoare. Forţaţi de suplinitorii din sistem să opteze pentru alte domenii ale economiei, recenţii licenţiaţi trebuie să fie de nota 10 ca să aibă o minimă şansă de a profesa în învăţământ.

 

Consolatoare este oferta de 319 catedre netitularizabile, care pot fi ocupate timp de un an fie şi pentru a câştiga experienţa care să ajute la concursurile ulterioare. La aproximativ 150 de euro pe lună, salariul unui debutant, învăţământul rămâne domeniul bugetar cel mai slab salarizat.

 

S.D.

2 COMENTARII

  1. Da cu cei care s/au titularizat, pe sub mână, cum rămâne, dar cei care sunt titulari şi nu dau nici un randament educativ. Sun mai mulţi aştia decât cei despre care ştim ce rezultate au!

  2. cei care dau concurs sa puna mana sa invete asa cum si eu am invatat si am luat 9,40 la ex., nu 3 si 2, asa cum obtin unii dintre candidatii la invatamant; cunosc, de asemenea, cazuri cand persoana a luat 4 la ex. si a obtinut un post in oras pt. ca a avut pile si relatii; cei de la isj-uri sa se uite si la notele mici pt ca acei prof nu au ce cauta in sistem; ne fac de ras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.