Dumitru BAICULESCU

UPDATE: Dorin Valter Enache, care luni a fost numit la conducerea ANSVSA, după schimbarea din funcţie a lui Dumitru Băiculescu, va fi demis, în condiţiile în care în octombrie 2014, când era la conducerea DSVSA Braşov, ANI a constatat că era în conflict de interese.

Premierul Dacian Cioloș l-a numit pe Dorin Enache Valter în funcția de președinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Acesta îl înlocuiește pe Dumitru Băiculescu, eliberat din funcție printr-o decizie a premierului. Dorin Enache Valter a fost director executiv la DSVSA Brașov. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.
Dumitru Băiculescu este din Buzău, în trecut el fiind președinte al DSVSA Buzău. În cazul său, în urmă cu câteva kuni, ANI a constatat ceva probleme de incompatibilitate.

Potrivit ANI, Dumitru Băiculescu s-a aflat în conflict de interese penal, în perioada 5 februarie – 8 aprilie 2014, când era director executiv al DSVSA Buzău.
Conform agenţiei, în perioada exercitării funcţiei de director executiv al DSVSA Bucureşti, Băiculescu a avizat cu „bun de plată” un număr de 12 facturi de prestări servicii, în valoare totală de 8.334 de lei, emise către instituţie de S.C. Medvet 2000 S.R.L., societate comercială în cadrul căreia a deţinut în perioada 29 decembrie 2009 – 30 ianuarie 2014 atât calitatea de asociat, cât şi funcţia de administrator.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Dumitru Băiculescu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Băiculescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosar un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Dumitru Băiculescu a fost numit la conducerea ANSVSA în martie 2015, el lucrând anterior ca director executiv la direcţia de la Buzău.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.