aripa noua spital

Detalii incredibile ies la iveală în cazul tânărului de 30 de ani, mort în anul 2007, după ce a trecut prin mîinile a trei doctori, fără ca măcar unul să-și dea seama că omul trebuia să fie operat de urgență de apendicită.

Bărbatul mort în urmă cu 6 ani era fost boxer de performanță și niciodată nu avusese probleme de sănătate înainte de a ajunge la spital cu dureri abdominale, în luna iulie a anului 2007.

Pentru că se simțea rău, bărbatul a mers pe 7 iulie 2007, într-o dimineață de sâmbătă la Spitalul Județean Buzău unde o găsește de gardă pe doctorița Rodica Sârbu, endocrinolog. În loc să-l îndrume către un specialist, aceasta stabilește un diagnostic greșit, în lipsa unor analize și investigații amănunțite, și îl trimite acasă. Disperat de durere, omul mai ajunge odată la Spitalul Județean Buzău, în noaptea imediat următoare, în jurul orei 4.00 unde are ghinionul să dea de același medic care, din nou, nu ia nici o măsură.

Mariana BARNA
Medicul Mariana BARNA a considerat starea bărbatului „mediocră”

Fostul sportiv merge acasă, dar pentru că starea sa se înrăutățea de la o zi la alta, se îndreaptă pe 9 iulie către Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău unde este consultat de medicul Cristina Iordache, fostă Merticariu, doctor care în prezent profesează la un spital din Capitală. Aceasta îl internează însă în loc să țină cont de durerile abdominale pe care le acuza fostul sportiv îl trimite să facă raze la plămîni, și, astfel, primește un tratament greșit. Omul rămâne internat iar în ultima zi de spitalizare, pe 12 iulie, este văzut de medicul Mariana Barna, pediatru, care făcea gărzi la Secția de Infecțioase. Barna îl trimite din nou să facă raze la plămîni pentru că starea pacientului nu era deloc bună, după care iese din gardă și pleacă acasă. În aceeași zi, bărbatul este văzut din nou de medicul Iordache care îl trimite la Spitalul Județean Buzău pentru investigații.

Odată ajuns în cel mai mare spital buzoian, bărbatul este văzut și consultat de medicul urgentist Bogdan Cojocaru, care, dându-și seama de starea gravă în care acesta se află, solicită un elicopter și îl trimite de urgență la Spitalul Militar din București. Medicii de aici fac tot ce pot pentru a-l salva pe buzoian, însă în final, pe 13 iulie, acesta își dă duhul, în urma unei septicemii purulente cauzate de o peritonită acută.

Bărbatul care a murit pe mâna a trei medici buzoieni se numea Vasile Necula, avea 30 de ani și era căsătorit. Omul fusese boxer de performanță și câștigase în anul 1992 medalia de argint la categoria 81 de kilograme în cadrul unui turneu internațional desfășurat la Iași, iar în 1993 a obținut bronzul la campionatele naționale de juriori la categoria 75 de kilograme și chiar activase la un moment dat și în lotul național. Astfel, Vasile Necula nu avusese niciodată probleme de sănătate. Indolența unor medici l-a trimis însă nu în ring, ci în pământ, spre disperarea soției și a rudelor care spun că nu vor avea liniște până nu se va face dreptate.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.