urgente spital -terapie intensiva
Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a trei medici din Buzău, pentru ucidere din culpă. Potrivit unui comunicat remis joi de Parchetul Buzău, cele trei cadre medicale trimise în judecată sunt Rodica Sârbu, specialitatea endocrinologie, Cristina Iordache fostă Merticariu, specialitatea boli infecțioase și Mariana Barna, specialitatea pediatrie. Cele trei sunt acuzate că au diagnosticat și tratat greșit un pacient în vârstă de circa 30 de ani care, din cauza neglijenței cadrelor sanitare,  și-a pierdut viața. TRimiterea în judecată a celor trei medici este un caz fără precedent în justiția buzoiană.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:
La datele de 07.07.2007 si 08.07.2007 inculpata Sirbu Rodica , medic la Spitalul Judetean Buzau, specialitatea endocrinolog, l-a consultat la Camera de garda a spitalului pe pacientul N.V. si i-a stabilit un diagnostic si un tratament eronate, intrucat nu a efectuat un minim de investigatii paraclinice obligatorii , care ar fi permis stabilirea unui diagnostic corect si instituirea unor masuri terapeutice adecvate, atitudinea sa neglijenta ducand ulterior la complicatii grave.
La data de 09.07.2007, in calitate de medic specialitatea boli infectioase la Spitalul Judetean Buzau, inculpata Iordache Cristina l-a internat pe pacientul N.V. in Sectia de Boli Infectioase si i-a stabilit un diagnostic si un tratament eronate, intrucat nu a efectuat un minim de investigatii paraclinice obligatorii , care ar fi permis stabilirea unui diagnostic corect si instituirea unor masuri terapeutice adecvate, atitudinea sa neglijenta ducand ulterior la complicatii grave.
In ziua de 12.07.2007, in calitate de medic specialitatea pediatrie, fiind de garda la Sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean Buzau, inculpata Barna Mariana nu a asigurat pacientului N.V. o asistenta medicala corespunzatoare si in conditiile in care a constatat o stare generala mediocra a acestuia si simptomele evidente ale unui abdomen acut chirurgical nu a luat niciun fel de masuri terapeutice, iar prin atitudinea sa neglijenta nu a intrerupt complicatiile grave aparute.
Probatoriul administrat in cauza a relevat culpa celor 3 inculpate, atitudinea neglijenta a acestora si neluarea masurilor necesare ducand in final la decesul pacientului N.V. survenit la 13.07.2007.
Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Judecatoriei Buzau.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.