Buzoienii, dezlănțuiți la predarea proceselor verbale și a buletinelor de vot la sediul Biroului Electoral Județean

0
1402

Buzoienii nu se dezmint. Sute de persone s-au călcat în picioare la sediul Biroului Electoral Județean pentru a depune procesele verbale și buletinele de vot. Este vorba despre reprezentanții secțiilor de votare începând cu președinții de secții de votare, vicepreședinții, polițistul responsabil de cu paza buletinelor de vot și operatorul de tabletă care a avut sarcina de a verifica dacă alegătorii au mai votat odată la același scrutin.

Pentru depunerea proceselor verbale și a buletinelor de vot și predare acestora era nevoie de prezența celor patru persone de la fiecare secție de votare. Câțiva stropi de ploaie i-au speriat atât de tare încât ceea ce se dorea a fi o treabă organizată s-a transformat într-o busculadă în urma căreia mai multe persone s-au ales cel puțin cu vânătăi de la „lupta” pentru a prinde un loc în față.


Astfel, sute de reprezentanți ai secțiilor de votare din județ și municipiu care s-au adăpostit de ploaie sub cupola de la intrarea în Sala Mare a Consiliului Județean și nu au mai ținut cont de nici de numerele de ordine și nici măcar de regulile de bun simț și au format o grămadă care a luat cu asalt intrarea în dorința de a prinde un loc în față și a scăpa mai repede de sacii cu buletine, de tablete și stampile astfel încât să poată ajunge acasă.

În abuscada astfel creată în care s-au împins cot la cot președinți de secții de votare, locțiitori, operatorii de tablete și inclusiv polițiști, purtători de uniforme ale Ministerului Administrației și Internelor, mai multe persoane au avut de siferit. De asemenea, mai mulți saci cu buletine au fost practic sfâșiați, cutiile în care erau depozitate tabletele electronice s-au rupt iar acestea au fost împrăștiate pe jos riscând să fie călcate în picioare de mulțimea dezlănțuită. Nu în ultimul rând unei persoane i sa făcut rău și a fost nevoie de intervenția unui echipaj SMURD iar o femeie insărcinată care făcea parte din delegația unei secții de votare a fost scoasă din mulțime de jandarmi la rugămintea președintelui B.E.J. Aurel Pușcă care a solicitat forșelor de ordine să o aducă pe viitoarea mămică pe o altă intrare pentru a nu-i pune în pericol viața sa și a bebelusului.

Nu în ultimul rând președintele unei secții de votare a declarat că în învălmăseala creată și-ar fi pierdut ștampila de control de la secția de votare pe care ar fi avut-o în buzunar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.