Principalii candidați la alegerile locale au mers la vot, duminică,  încă de la deschidere urnelor.

Primarul Constantin Toma a votat la secția de vot amenajată la liceul de Arte „Margareta Sterian” însoțit de soție, de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, Lucian Romașcanu și de un grup de candidați pentru consiliul local municipal.

La ora 8.00 atunci când Toma a ajuns la secția de votare un grup de oameni așteptau intrarea la urne însă aceștia i-au cedat locul edilului. Primarul a părut ușor derutat de faptul că a primit cinci buletine de vor și  din grabă a introdus în urna pentru președintele Consiliului Județean atât buletinul pentru alegere președintelui cât și pe cel pentru alegerea Consiliului Județean.

“Am votat cu drag de Buzău. Și pentru România sunt convins că votul meu va fi important pentru viitorul și al Buzăului, dar și al României, având în vedere că am votat și pentru europarlamentare. Nu știam pe cine să pun la primar. Am avut pe cine alege, m-am descurcat”, a spus Constantin Toma la ieșirea de la urne.

Întrebat dacă buzoienii i-au cedat locul înaintea lor la secția de votare Toma a spus că le-a cerut voie: „Le-am cerut voie. Și-am văzut, după zâmbet, că mi-au dat voie. Le-am spus că sunt cu premierul.”

Următorul al secția de votare a mers premierul Marcel Ciolacu venit să îi susțină pe candidații PSD Buzău.

Premierul a declarat, după vot, că a votat pentru o echipă valoroasă, care a ştiut să implementeze proiecte, mai ales proiecte europene, atât la nivelul municipiului Buzău cât şi la nivelul Consiliului Judeţean.

”De asemenea, am votat româneşte, am votat pentru o voce puternică în Parlamentul European (..) şi nu în ultimul rând pentru investiţii, pentru autostrăzi, pentru şcoli, pentru spitale, pentru reindustrializarea României”, a spus liderul PSD.

De asemenea Ciolacu a făcut apel la buzoieni să vinî în număr cât mai mare la vor indifferent de opțiunea politică astfel încât cei aleşi să fie legitimi.

Lucian Romașcanu, liderul PSD Buzău a ajuns la secția de vot amenajată la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” însoțit de Marcel Ciolacu și Constantin Toma iar la intrarea în secție s-a întâlnit cu mama sa venită pentru a-și exercita dreptul la vot.

“Astăzi am votat ca de fiecare dată pentru cea mai bună echipă a municipiului şi a judeţului pentru dezvoltare. Asta e întrebarea întotdeauna care îmi place pentru că aş spune direct cu cine am votat, dar n-am voie. La europarlamentare,  am votat iarăşi pentru a trimite în Parlamentul European oameni care ţin cu Europa cu direcţia Euro-Atlantică a României şi pentru o voce comună în interesul României şi al proiectului European dinspre reprezentanţii noştri”, a declarat Lucian Romaşcanu candidatul PSD la președinția Consiliului Județean.

Și liberalii buzoieni au mers la vot la primele ore. Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean a votat imediat după deschiderea urnelor iar Carmen Ichim, candidatul PNL pentru Primăria Buzău și senatorul Vlad Pufu au votat împreună la secția amenajată în cartierul Orizont la ora 8.30.

Carmen Ichim a venit la urne însoțită de soțul său, de senatorul Vlad Pufu și de un grup de consilieri și susținători.

”Astăzi am votat pentru buzoieni. Astăzi am votat pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în administrația publică locală”, a spus Carmen Ichim.

 „Este foarte important să construim un Buzău confortabil, să avem un Buzău care să se bucure de proiecte utile și să ne facă plăcere să locuim într-un oraș cu un standard de viață ridicat” a spus și senatorul Vlad Pufu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.