Buzoienii cad pe capete, doborâţi de caniculă. Numai ieri, paramedicii de la SMURD au preluat din stradă trei persoane care au leşinat din cauza căldurii insuportabile. Este vorba despre o femeie de 50 de ani căreia i-a venit rău pe Aleea Trandafirilor şi despre un bătrân de 73 de ani care a leşinat pe strada Depozitului. De asemenea, o tînără de 38 de ani care se plimba sub soarele arzător la ora 14.00 a leşinat în zona Unirii, ea fiind transportată la spital pentru îngrijiri. Mai mult, doi buzoieni raportaţi de SMURD au suferit ziua trecută accidente vasculare.
Şi mai grav de atât este că ieri o femeie de 65 de ani cu probleme cardiace a fost găsită moartă în casă. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău spun că şi căldura ar putea sta la baza tragediei. Femeii i s-a făcut rău în casă dar până la sosirea Ambulanţei şi-a dat ultima suflare.
Tot reprezezentanţii Ambulanţei Buzău anunţă că în ultimele 24 de ore, 10 persoane au leşinat în locuri publice ori acasă, din cauza caniculei greu de suportat. Persoanele doborâte de căldură au fost stabilizate pe loc ori, în cea mai rea situaţie, au fost transportate la spital pentru îngrijiri.
Vestea bună pentru toată lumea este că de mâine, temperaturile mai scad. Meteorologii de la Staţia Meteo Buzău spun că astăzi sunt aşteptate maxime de 38 de grade Celsius dar de mâine vom avea parte de temperaturi normale pentru luna august, de 33, 34 de grade Celsius.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.