Militarii buzoieni au început testările pentru noul aparat de supraveghere intrat în dotarea armatei române luna trecută. Dispozitivul donat de către forţele armate americane, denumit generic PGSS – Sistem Permanent de Supraveghere Terestră poate fi instalat si dislocat rapid în orice loc, principalul obiectiv fiind cel de a supraveghea, recunoaşte şi prezenta comandaţilor o imagine cât mai completă a câmpului de luptă.
Prin utilizarea Sistem Permanent de Supraveghere Terestră care se aseamănă destul de mult cu un zepelin, militarii pot fi protejaţi de dispozitivele explozive improvizate şi de alte atacuri, în zonele de conflict unde desfășoară misuni specifice.
La programul de instruire participă militari ce urmează a fi dislocați în Afganistan și care vor deservi sisteme de tip PGSS în sprijinul misiunii NATO. Până ca noul Sistem Permanent de Supraveghere Terestrăsă ajungă la Buzău, militarii care urmau să lucreze pe acest tip de aparate în Afganistan trebuiau să plece în primă fază în Statele Unite pentru a fi instruiți să lucreze cu acest tip de dispozitiv.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.