Ultimele două zile au fost marcate și la Buzău de proteste de stradă care au fost însă destul de timide și nu au degenerat așa cum s-a întâmplat în Capitală. Este și motivul pentru care oamenii legii au decis ca protestatarii adunați în fața Prefecturii și în centrul orașului să nu fie sancționați. Chiar dacă nu au avut autorizație, nu se pune problema identificării și sancționării manifestanților care au scandat lozinci împotriva Guvernului și a șefului statului.
„În urma protestelor organizate sâmbătă și duminică nu s-a impus sancționarea participanților pentru că aceștia au manifestat pașnic. Cu toate acestea adunarea a fost spontană și, în mod normal, nu se poate desfășura în apropierea instituțiilor publice. Dreptul la exprimare este garantat prin constituție dar totodată organizarea manifestărilor publice trebuie făcută cu respectarea condițiilor. Manifestările publice trebuie declarate cu cel putin trei zile înainte și trebuie să implice o responsabilitate personală atât din partea celor care organizează cât și din partea participanților”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, locotenentul Adrian Cristian.

Chiar dacă în cele două zile protestele au fost pașnice, jandarmii buzoieni sunt pregătiți și pentru alte manifestări. Deși nu au solicitat autorizație pentru protest, mai mulți manifestanți sunt așteptați astăzi, în jurul orei 14.00 în fața Prefecturii Buzău, iar angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi vor fi acolo pentru a preîntâmpina eventualele manifestări violente.
„Pentru ora 14.00, în situația în care se vor aduna protestatarii, dispozitivul va fi unul flexibil ce va suferi modificări în funcție de numărul participanților”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, locotenentul Adrian Cristian.
În ultimele două zile la Buzău au avut loc trei manifestații de protest la adresa președintelui Traian Băsescu și a Guvernului condus de Emil Boc. Acțiunile de protest de la Buzău nu au fost însă în măsură să determine un număr mare de oameni să iasă în stradă și să își strige nemulțumirile. Rămâne de văzut dacă protestul organizat astăzi va reuși să aducă în fața Prefecturii mai mulți buzoieni sau se va înscrie în limita de până la 100 de participanți așa cum s-a întâmplat și în zilele de week-end.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.