Veste proastă pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului. Primarul Constantin Toma a anunțat că municipalitatea nu are banii necesari prevăzuți în buget pentru a mai subvenționa energia termică iar asta ar însemna ca buzoienii racordați la sistemul centralizat să scoată din buzunar suma integrală pentru producerea gigacaloriei care se ridica la peste 430 de lei față de 280 cât au plătit consumatorii casnici anul trecut. Dacă nu se va găsi o soluție ca și în anii anteriori ca Guvernul să aloce bani pentru subvenționarea energiei termice costurile vor trebui suportate integral de consumatorii casnici.

„ Noi nu avem prevăzut decât pentru apa caldă până la 1 noiembrie și dacă nu ne vom descurca de niște bani de la Guvern va fi imposibil să alocăm bani pentru acest lucru. Suntem într—o situație complicată. Au rămas sub o treime din abonații care au fost, pierderile sunt de 30 la sută, datoriile istorice sunt foarte mari”, a declarat Constantin Toma.

Speranțele se îndreaptă așadar și în acest an către Guvern și mai precis către parlamentarii buzoieni care ar trebui să facă lobby pentru obținerea sumelor necesare subvenției la energie termică.

O altă variantă luată în calcul de municipalitate  ar fi Primăria să ajute financiar buzoienii racordați la sistemul centralizat să își monteze centrale de apartament însă sunt slabe șanse ca acest lucru să se mai poată face în timpul rămas până la sosirea sezonului rece.

Există însă și familii care vor benefica în acest an de astfel de ajutoare. Potrivit edilului Constantin Toma, 38 de apartamente aflate în prezent în situația de a fi singurele din întreg blocul racordate la sistemul centralizat vor beneficia din partea municipalității de fonduri pentru montarea de centrale de apartament.

„Lucrăm la un proiect în care vom aplica această decizie pe 38 de apartamente din 38 de blocuri. În același timp RAM are mult mai multe pierderi ducând agentul termic până acolo pentru un singur apartament. Nu mai sunt condiții tehnice și astfel recurgem la această măsură. O sa vedem ce sume se vor acorda pentru ca pentru o persoană cu 3-400 de lei pensie o sa trebuiască să acorzi cam toți banii iar pentru familiile care au venituri ceva mai mari atunci vom aloca bani mai puțini”, a declarat Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.