Avampremiera Defilare-13
Buzoienii alături de românii din întreaga țară vor sărbători, luni, Ziua Națională printr-o serie de manifestări culturale, artistice, militare și religioase care vor debuta începând cu ora 10.00 în fața prefecturii Buzău. P
Programul va fi deschis de un ceremonial militaro-religios cu depuneri de coroane și jerbe de flori și va fi urmat de o serie de alocuțiuni ale autorităților locale privind însemnătatea zilei de 1 Decembrie.
Manifestările vor continua cu un exerciţiu de îndemânare şi mânuire a armamentului executat de una din echipele de Drill Team constituite în acest an la nivelul Garnizoanei Buzău și de o festivitate de premiere a câștigătorilor Concursul de Istorie organizat de Fundaţia Mareşal Alexandru Averescu, împreună cu Consiliul Judeţean Buzău.
Manifestările în fața prefecturii se vor încheia cu o parada militară la care vor participa militari din Garnizoana Buzău lături de echipamentul și tehnica militară din dotare.
Autoritățile locale vor merge apoi în Gara Buzău pentru întâmpina familia regală care va sosi cu trenul la Buzău în jurul orei 12.00 în timp ce buzoienii sunt invitați în Parcul Crâng unde, în zona obeliscului Consiliul Județean le-a pregătit o masă tradițională cu fasole și ciolan dar și un program artistic realizat cu sprijinul Centrului Județean de Cultură și Artă al cărui cap de afiș este Grigore Leșe.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.