Concurs de Istorie

Fundația „Mareşal Alexandru Averescu” a organizat,  cu sprijinul Consiliului  Judeţean Buzău, sâmbătă, 29 noiembrie, ediția a VI-a a concursului de istorie 1 Decembrie – Ziua Națională a României.

44 de elevi din 9 instituții de învățământ preuniversitar din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat și din orașul Pătârlagele, au concurat pentru obținerea celor șase premii acordate de organizatori.

Ca și la celelalte ediții, gazda compeţiei a fost Divizia 2 Infanterie „Getica”, continuatoarea tradițiilor de luptă ale Armatei a 2-a, al cărui muzeu a fost prezentat oaspeților și care amintește de o filă din glorioasa istorie a neamului românesc.

Cele două probe, chestionarul şi eseul, au avut ca bibliografie lucrarea profesorului Florin Constantiniu „O istorie sinceră a poporului român”.

Juriul a fost compus din: locotenent-colonel doctor Florin Şperlea – redactor şef la Observatorul Militar, profesor doctor Manuel Stănescu – revista Historia și profesor doctorand Sorin Turturică – muzeograf la Muzeul Național al Aviaţiei Române.

La festivitatea de premiere a tuturor participanților, care au primit  diplome, numărul 16 al revistei fundaţiei – „Străjer în calea furtunilor”, cărţi de specialitate oferite de Fundaţia  „General Ştefan Guşă”, ultimul număr al Revistei Historia,  au participat: profesor doctor Doru Dumitrescu – inspector general la Ministerul Educației Naționale, profesor  Geta Burducea – inspector școlar general și profesor Mihaela Alexandru – inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Buzău și general de brigadă doctor Lucian Foca – președintele Fundației „Mareşal Alexandru Averescu” .

În urma evaluării lucrărilor, juriul a stabilit următoarea ierarhie:

PREMIUL I

800 lei

Antonia STROE

profesor îndrumător Elena NĂSTĂSOIU

Colegiul Național „B.P. HASDEU”

 

PREMIUL II

700 lei

Cristina-Gabriela ROŞCA

profesor îndrumător Elena NĂSTĂSOIU

Colegiul Național „B.P. HASDEU”

PREMIUL III

600 lei

Iuliana Mirela BÎTU

profesor îndrumător CRISTESCU Angela

Liceul Teoretic „RADU VLĂDESCU” Pătârlagele

MENȚIUNE I

300 lei

Diana MARINESCU

profesor îndrumător Ana PREDA-TUDOR

Colegiul Național „B.P. HASDEU”

MENȚIUNE II

200 lei

Ştefania ŞERBĂNOIU

profesor îndrumător Carmina MIRON

Colegiul Național „B.P. HASDEU”

MENȚIUNE III

100 lei

Ioana RADU

profesor îndrumător Corina BARBU

Colegiul Tehnic Buzău

 

Câştigătorii vor fi premiaţi, în cadrul ceremoniei desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la 1 Decembrie, pe platoul din faţa Prefecturii.

Prin organizarea acestui concurs, ajuns la a șasea ediție, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi-a propus să menţină treaz interesul adolescenţilor pentru cunoaşterea istoriei naţionale, a semnificaţiei măreţului act de la 1 Decembrie 1918 şi să dezvoltare spiritul de competiţie între elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.