Atmosferă de mare sărbătoare luni de 1 Decembrie în Gara Buzău. Circa o mie de buzoieni au participat la un moment unic, la întâmpinarea familiei regale în Gara Buzău într-o călătorie simbol a altețelor sale, organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria.
Deși vremea nu a fost deloc prietenoasă, buzoienii s-au înghesuit să-I vadă pe principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae, dar și pe invitații lor care au ajuns în Gara Buzău mai devreme cu trei minute față de ora stabilită, respectiv 11.55. Oamenii au vrut să facă fotografii cu altețele sale însă nu mulți au reușit acest lucru, întrucât a fost extrem de aglomerat.
Din trenul regal au coborât principesa Margareta, principele Radu și principele Nicolae dar și invitații săi, fiind întâmpinați de doi copii îmbrăcați în straie populare care i-au primit tradițional, cu pâine și sare. De asemenea, membrii familiei regale au fost primiți în Gara Buzău de primarul, Constantin Boșcodeală și de președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, ambii alătuei de soțiile lork, Felicia și Florentina. Alături de cei doi oficiali s-a aflat și ministrul Fondurilor Europene, senatorul de Buzău, Eugen Teodorovici.
Oaspeții au fost primiți în Gara Buzău conform protocolului Casei Regale, soțiile celor doi oficiali buzoieni făcând reverențe în fața oaspeților. S-au cântat imnul Românei dar și imnul Casei Regale, pe toată durata vizitei buzoienii fiind extrem de euforici de vizita făcută de membrii Casei Regale.
Ulterior, principele Radu și principesa Margareta au intrat în clădirea Gării pentru a saluta mulțimea, pentru ca apoi să urce în trenul regal alături de oficialitățile buzoiene, care au avut privilegiul de a călători până la Râmnicu Sărat cu familia regală.
Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Regelui Ferdinand, în anul 1928.
Şi anul trecut, de 1 Decembrie, familia regală a organizat o astfel de călătorie, trenul fiind aşteptat de sute de oameni în gările în care a oprit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.