Apromaximativ 4000 de persoane au participat luni, de Ziua Națională a României, la parada militară organizată în fața Instituției Prefectului, după care buzoienii au mers în parcul Crîng unde au putut servi fasole cu ciolan sau de post dar și alte bunătăți oferite de Consiliul Județean.
Evenimentul a debutat cu ceremonialul militar şi religios, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor, moment la care au asistat numeroase oficialități locale și militare, politicieni, veternari de război, oameni simpli și mulți copii, deși afară se înregistrau -2 grade Celsius.
Manifestările au continuat cu prezentarea unui exerciţiu de precizie şi îndemânare în mânuirea armei, executat pentru prima dată de militari din Garnizoana Buzău, care și-au format în acest an două echipe de Drill Team.
Festivitatea s-a încheiat cu o paradă militară la care au participat peste 500 de militari din Buzău, Vrancea și Brăila, dar și peste 50 de vehicule militare din dotarea Armatei, Poliției, Pompierilor șI Jandarmeriei.
După ce s-a încheiat festivitatea, buzoienii au mers în Parcul Crâng, unde Consiliul Judeţean a pregătit 3.000 de meniuri festive care au conținut fasole cu ciolan sau de post, vin fiert sau ceai, plăcintă de brânză sau de mere.
Spre deosebire de alţi ani când oamenii se îmbulzeau să primească un meniu, anul acesta organizarea a făcut ca totul să se desfășoare civilizat fără să mai fie nevoie de intervenția forțelor de ordine, a căror activitate s-a limitat doar la supravegherea participanților.
Tot în Parcul Crîng cei prezenți s-au putut bucura de un spectacol folcloric oferit de Centrul Județean de Cultură și Artă, spectacol în care au evoluat artiști locali dar și renumitul Grigore Leșe.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.