Buzoienii spun un ”NU” hotărât căsătoriilor între persoane de același sex. 95.000 de semnături strânse pentru modificarea Constituției

0

Buzăul se situează pe locul al patrulea în topul județelor în care APOR și Coaliția pentru Familie au strâns semnături pentru modificarea Constituției, care să interzică fără drept de apel căsătoria între două persoane de același sex.

Legea cere minim 500.000 de semnături pentru a se putea iniția un referendum care să ducă la schimbarea Constituției, însă cele două asociații non-guvernamentale au reușit să strângă cu mult mai mult, mai exact au adunat peste 2.600.000 de semnături.

Inițiativa APOR a prins foarte bine la public și foarte mulți români și-au dat semnătura pentru înlocuirea articolului din legea fundamentală care prevede că „familia se întemeiază prin căsătoria liber consimțită între soți” formulă care se dorește a fi înlocuită cu formula „familia se întemeiază prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

În topul județelor cu cele mai multe semnături strânse pentru această idee se află Dâmbovița, județ urmat de Călărași, Ialomița și Buzău, unde au semnat pentru modificarea Constituției 95.000 de oameni.

Rezultatele campaniei au depășit orice așteptări, după cum spun chiar inițiatorii, iar acest lucru se datorează faptului că nu au existat bariere de nici un fel pentru cei care au decis să se alăture campaniei. Așa se face că inițiativa de schimbare a Constituției a adunat laolaltă oameni de diferite naționalități dar și de confesiuni diferite.

„România răspunde într-un singur glas. Sunt alături de noi unguri, sârbi, armâni, dar si catolici, greco-catolici, penticostalii, adventiștii și alții”, a declarat Ion Șolea, președintele APOR.

Dat fiind succesul de care s-a bucurat primul proiect, APOR și Coaliția pentru Familie își propune să lanseze în curând și un proiect de politici publice cu speranța ca acesta să fie însușit integral sau măcar parțial de partidele politice.

Printre obiectivele propuse se regăsesc:

-Reducerea impozitelor pe venit și pe proprietăți ale cuplurilor căsătorite pentru prima proprietate

-Participarea asociațiilor de părinți la toate etapele de stabilire a programelor școlare și a manualelor

-Legalizarea educației acasă

-Reducerea TVA la 5% pentru produsele de igiena pentru copii până în 3 ani de viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.