Eugen TEODOROVICI
Premierul Victor Ponta şi-a finalizat, duminică, cel de-al patrulea cabinet, cu opt noi miniştri, 14 miniştri din actuala echipă care rămân în Guvernul Ponta IV şi câteva comasări de ministere. Noua echipă a fost votată în unanimitate în şedinţa Comitetului Executiv, miniştrii urmând a fi audiaţi luni, în comisiile de specialitate, urmând ca votul în plen să aibă loc în jurul orei 17:00
Premierul Victor Ponta a fost obligat după pierderea prezidenţialelor să-şi aleagă miniştrii din cadrul PSD. Tehnocraţii au spus la revedere Palatului Victoria pe Facebook, ei anunţând rând pe rând faptul că au fost remaniaţi. În Guvernul Ponta IV nu se mai regăsesc miniştrii UDMR, după retragerea maghiarilor de la guvernare, în schimb au fost cooptaţi oamenii din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.
Premierul Ponta a schimbat abordarea la construirea celui de-al patrulea Guvern pe care îl conduce, optând pentru miniştri politici în locul tehnocraţilor veniţi la Palatul Victoria în luna martie. Ioana Petrescu – marea surpriză de la Finanţe a Guvernului Ponta III, Aurelia Cristea – Dialog Social, Bogdan Stanoevici – Românii de Pretutindeni, Răzvan Nicolescu – Energie urmează să nu se mai regăsească în viitoare structură guvernamentală.
Iată lista completă a noilor miniștri din Guvernul Ponta IV. Printre ei se regăsesc și doi parlamentari de Buzău, Eugen Teodorovici, care și-a păstrat funcția de ministru al Fondurilor Europene și Eugen Nicolicea, ministru pentru Relația cu Parlamentul. Ambii, deși nu au legătură cu județul nostru au fost aleși la scrutinul trecut pentru parlamentare pe listele de la Buzău:
Noile nume care se regăsesc pe lista Guvernului Ponta IV sunt: Sorin Mihai Cîmpeanu (din partea PC), – Ministru al Educaţiei şi Cercetării; Ionuţ Vulpescu (PSD), – Ministru al Culturii; Andrei Dominic Gerea (PLR) – Ministru al Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri; Mihai Tudose (PSD) – Ministru al Economiei şi Turismului; Sorin Mihai Grindeanu (PSD) – Ministru pentru Societatea Informaţională; Graţiela Gavrilescu (PLR) – Ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor; Adrian Anghel (PSD) – Ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni; Liviu Marian Pop (PSD) – Ministru delegat pentru Dialog Social. Darius Vâlcov va prelua portofoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului.
Viitorul Cabinet va avea un singur vicepremier, această funcţie urmând a fi deţinută de Gabriel Oprea. Liviu Dragnea nu va mai fi vicepremier, el urmând să deţină doar portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Ceilalţi deţinători de portofolii rămân neschimbaţi, rămânând neschimbați pe posturi inclusiv senatorul de Buzău, Eugen Teodorovici și Eugen Nicolicea, deputat de Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.