Circa 60-70 de cadre militare în rezervă au protestat, astăzi, în fața Prefecturii Buzău, față de măsurile luate de guvernanți de a le tăia pensiile unorea dintre cei care au servit țara, o altă nemulțumire a protestatarilor fiind măsura de a nu se recunoaște statutul de militari angajaților Ministerului Apărării care au fost disponibilizați din sistem.
În semn de protest față de cum sunt tratați de cei de la Putere, militarii disponibilizaţi au afişat pe o pancartă o listă a ruşinii cu liderii locali ai partidului de guvernămînt care au aprobat recalcularea pensiilor, respectiv deputații Cezar Preda și Valeriu Alecu și senatorul Viorel Constantinescu.
La mişcarea de protest de astăzi au participat şi sindicalişti din învăţământul preuniversitar buzoian. Ei s-au alăturat militarilor pentru că sunt de părere că sindicatele trebuie să fie unite pentru a mișca ceva, cu atât mai mult cu cât cu toții sunt în aceeași barcă iar veniturile le-au fost diminuate în ultima vreme.
Supărați pe cei de la Putere, foștii militari au refuzat dialogul cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul Paul Beganu le-a transmis însă protestatarilor că în urma recalcularii pensiilor, în 90 la sută dintre cazuri, veniturile ar fi fost suplimentate și nu diminuate, așa cum reclamă pensionarii militari.
Protestul de astăzi de la Buzău este al doilea desfăşurat în această săptămînă, după ce miercuri, peste 150 de cadre didactice şi-au strigat nemulţumirile tot în faţa Prefecturii.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.