UPDATE: Aproximativ o sută de sindicaliști din Spitalul Județean Buzău au protestat până în jurul orei 11.30, în fața Prefecturii Buzău. Oamenii au fluierat și au scandat lozinci împotriva Guvernului, spuând că nu au cu ce să-și plătească ratele la bănci, cu ce să-și trimită copiii la școală și ce pune pe mese. Sindicaliștii au spus că au salarii de mizerie și nici pe acelea nu le primesc la timp. Până la urmă, oamenii au primit promisiunea de la reprezentantul Guvernului în teritoriu că săptămâna viitoare vor fi deblocate 8 miliarde de lei vechi de către Ministerul de Finanțe, bani cu care să le fie achitate salariile restante. Proeblema este că această sumă nu va ajunge decât până în luna octombrie, după care angajații spitalului spun că vor fi nevoiți din nou să iasă în stradă, pentru a-și cere drepturile ce li se cuvin pentru munca prestată.

Sindicaliștii din Sănătate ies astăzi în stradă pentru a-și striga nemulțumirile față de neplata salariilor. Aproape 100 de oameni vor fi prezenți de la ora 10.00  în fața Prefecturii unde  își vor striga nemulțumirea față de faptul că nu și-au primit drepturile salariale pe luna august.
”În Spitalul Județean Buzău nu s-au achitat drepturile salariale. Deși banii se primeau pe data de 15 suntem în data de 22 și nu i-am primit. De vinerea trecută noi am început demersurile luând legătura cu toate autoritățile. Am cerut urgentarea apariției ordinului comun al Ministerului de Finanțe și Ministerului Administrației și Internelor, astfel încât oamenii să își poată lua drepturile salariale. Deși banii sunt în Trezorerie ei nu se pot vira pentru că se depășește plafonul de cheltuieli de personal al Consiliului Județean”, a declarat liderul Sanitas Buzău, Mariana Munteanu.
Protestul programat astăzi faţa Prefecturii Buzău nu va afecta activitatea ‎medicală din Spitalul Județean. Sindicaliştii sunt de părere că nu pacienţii sunt vinovaţi de situaţia creeată ci guvernanţii  care nu au catadicsit să aprobe ordinul de modificare a plafonului de cheltuieli cu personalul al Consiliului Județean.
”Neputința Guvernului de a onora munca noastra ne va scoate în stradă, ” a spus astăzi  președintele Sanitas Buzău, Mariana Munteanu.

Protestul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean va începe la ora 10.00 în fața Prefecturii și se va termina în jurul orei 11.30.

Ciprian STERIAN  ‎

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.