caine

Vânzarea tutunului la negru este o practică veche căreia polițiștii nu au reușit să-i pună capăt până acum. Totuși, acțiunile pentru prinderea traficanților dau uneori roade, așa cum s-a întâmplat și în data de 25 mai când oamenii legii din cadrul mai multor structuri au fost angrenaţi în misiuni punctuale pentru depistarea comercianţilor care efectuează operaţiuni cu astfel de produse, fără documente legale de provenienţă.
Echipajul de poliţie care acţiona într-un filtru instituit pe raza localităţii Poşta Câlnău a oprit pentru control un autoturism de Suceava ce era condus de către un tânăr în vârstă de 29 de ani, din acelaşi judeţ.
În urma folosirii câinelui specializat în detectarea mirosului de tutun, acesta a semnalat prezenţa produsului fapt pentru care autoturismul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea efectuării unui control amănunţit.
La verificarea interiorului autovehiculului s-a procedat la demontarea ornamentelor uşilor şi ornamentelor din părţile laterale ale portbagajului, ocazie cu care au fost găsite aproximativ 1200 pachete cu ţigări de diferite mărci ce aveau aplicate banderole de marcaj din Ucraina.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă. Tânărul de 29 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.
Ţigaretele (23.600) au fost confiscate, valoarea capturii fiind estimată conform metodologiei de calcul la peste 14.000 de lei.
Totodată s-a dispus măsura indisponibilizării autoturismului, iar cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suceveanului.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.