neli
În perioada 05-09 octombrie 2015, în cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din municipiul Sibiu, s-a desfăşurat a douăsprezecea ediţie a Campionatului de Dresaj al Câinilor de Serviciu al Ministerului Afacerilor Interne.

La startul competiţiei au participat un număr de treizeci de cupluri chinotehnice, atât din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, care au concurat în cadrul probelor specifice.

În urma desfăşurării probelor, cuplul chinotehnic format din plt adj Toma Daniel şi câinele Neli, care face parte din Echipa de Căutare-Salvare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău şi-a demonstrat calitatea profesională, obţinând locul al III-lea (medalie de Bronz) în concurs.
Căţeluşa din rasa ciobănesc belgian, a fost primită, în cadrul unui program naţional, de la Centrul Chinologic Sibiu şi are misiunea de a-i ajuta pe pompierii buzoieni la căutarea şi salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături.

Câinii din rasa ciobănesc belgian sunt renumiţi pentru inteligenţă şi perseverenţă, îndeplinirea comenzilor primite, loialitatea şi devotamentul pe care îl arată faţă de stăpân, acestea fiind şi motivele pentru care sunt formaţi pentru misiunile de căutare – salvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.