pastravi
Lipsa apei și căldura foarte mare din ultimele zile pun probleme serioase și peștilor din crescătorii. La păstrăvăria de la Calvini, de exemplu, responsabilii au adoptat o serie de măsuri pentru ca viața peștilor să nu fie pusă în pericol de temperaturile ridicate.
„Pentru că debitele de apă au scăzut și temperatura în bazinele în care cresc peștii a crescut. Temperatura optimă a apei pentru păstrăv este între 12-18 grade dar în această vară apa a ajuns și la 26 de grade iar peștii au rezistat pentru că am știut cum să procedăm. Pentru a face față acestor temperaturi ridicate peștii sunt hrăniți dimineața foarte devreme și seara foarte târziu atunci când temperatura de afară este mai scăzută. S-a luat această măsură pentru că după ce mănâncă, peștele este un consumator mai mare de oxigen”, a declarat Ionică Voic, păstrăvarul șef al Păstrăvăriei Lunca Bâscii din Calvini.
Pentru că păstrăvul crescut în apă curgătoare de munte are anumite nevoi în ceea ce privește temperatura apei, responsabilii păstrăvăriei au luat măsura construirii unor umbrare peste bazinele cu pești dar au adus și aeratoare pentru a adăuga un plus de oxigen în apă.
Păstrăvăria de la Calvini este în proprietatea Romsilva și a vândut anul trecut peste 12 tone de păstrăv, responsabilii estimând că în acest an cantitatea de pește comercializată va fi și mai mare.
Un kilogram de păstrăv proaspăt la păstrăvăria de la Calvini costă 21,10 lei.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.