Calificare istorică în semifinale

0
112
  • Nu vezi altceva când intri pe stadionul din Cesena decât galbenul tricourilor suporterilor noștri! Oameni buni, am fost pe sute de stadioane în lumea asta, e greu de spus unde am mai trăit așa emoții, poate doar în Franța, în ’98…

  • O grămadă de oameni de fotbal, din Romania, of course (pentru că cine naiba să-i știe pe francezi?) prezenți pe stadion. Dacă m-apuc să-i enumăr…
  • Voluntarii italieni care se ocupă de absolut totul și cu care ne-am înțeles de minune în această săptămână petrecută în casa lor zi de zi, au emoții de 100 de ori mai mari decât noi. “Siamo tifosi della Romania. Siamo disperati che la vostra squadra vinca questa partita!” Traducerea o faceți voi.
  • Câteva cornere consecutive ale cocoșilor ne arată clar că ei nu vor remiza. Ne-o zic la masa presei și ziariștii din Hexagon: “Riscăm cu 0-0 până în min.80-85, apoi cine știe ce prostie facem și luăm gol. Ar mai fi timp de egalare? Niciodată! Mai bine să-l dăm noi pe primul și apoi ce-o fi o fi…”
  • Iar incursiunea pe stânga a lui Coman le dă un avertisment adversarilor noștri, care dacă și-ar fi dat autogol atunci ar fi făcut Italia întreagă să se bucure și să spere.
  • Ambii fundași laterali ai francezilor bagă materiale la limita cartonașelor galbene. Cicaldău și Coman au simțit-o din plin.
  • Apoi faza din min. 18 cu același Alex Cicaldău căzând în careul francez la care tot stadionul scanda “Var, var”… cei aproximativ 100 de suporteri ai albaștrilor, care stau chiar în fața mea, majoritatea rude și prieteni cu fotbaliatorii, au înghețat realmente. Se uitau cu teamă spre tabela de marcaj să vadă dacă apare mesajul “VAR CHECKING POTENTIAL PENALTY”. N-a fost nimic, din păcate pentru noi.
  • A venit min. 33 și tâmpiții care au aprins torțe la meciul cu englezii au făcut-o și acum. Ferească Dumnezeu cu așa mizerii! Li se pune pata ăstora, suspendă meciul, dă 3-0 pentru francezi și se califică… Italia!
  • Dacă la meciul contra Angliei nu-mi convenea același 0-0 de la pauză, acum mă simt chiar confortabil să-l văd pe tabelă. Franțujii sunt chiar buni. Răi și insistenți. Bandiți, știu când și cum să cadă.
  • De două ori în prima parte și o dată acum, în debutul celei de-a doua, portarul lor îmi demonstrează că și ei ar prefera un 0-0 cu toată dragostea! Apoi din nou tragere de timp la faultul lui Manea, când s-a și acordat cartonaș galben.
  • Vi-l mai amintiți pe Lilian Thuram, fundaș dreapta și campion mondial în ’98? Are și el un băiat, joaca mijlocaș stânga. Mare, cu mușchi pe el, 1.85 înălțime. A simulat un fault în careul nostru și s-a îngălbenit. Li se întâmplă tuturor atacanților mai devreme sau mai târziu…
  • Puscaaaaaaaș….aoleeeuuuu, singur cu portarul!!!
  • Credeți-mă pe cuvânt, nu l-am văzut jucând niciodată până acum pe Dragoș Nedelcu așa cum a făcut-o până azi! Impecabil!
  • Centrarea lui Ianis din lovitura liberă obținută tot de el la un atac pe drapta, a făcut să răsune din nou strigătul de luptă al suporterilor tricolori : “HAGI! HAGI!”
  • Cei doi fundași centrali ai “les Bleus”, Upamecano și Konate, au făcut un meci aproape perfect în fața atacanților propuși de Mirel Rădoi, indiferent că se numesc Pușcaș, Coman sau Petre.

 • Fluierul de final al arbitrului bulgar a dezlănțuit bucuria din tribunele arenei “Dino Manuzzi” și revărsarea mareei galbene pe străzile Cesenei. Cel puțin 10 mii de compatrioți de-ai noștri au luat cu asalt micul oraș din Emilia – Romagna și mi-e și frică să mă gândesc ce va fi joi în chiar capitala provinciei!!!
 • Jos pălăria pentru tot efortul depus de acești băieți minunați și de tot staff-ul Federației Române de Fotbal care au facilitat obținerea unor performanțe de-a dreptul miraculoase: calificarea la Olimpiada de la Tokio de anul viitor și semifinale la acest EURO!!!

La finalul meciului selecționerul Mirel Rădoi a transmis un SMS către toți jurnaliștii care auu fost alături de echipa sa:„Vreau sa incep prin a va multumi ca sunteti alaturi de noi, ati fost cu noi de la inceput si stiu ca ati avut incredere in baietii acestia. Si voi sunteti parte din aceasta poveste frumoasa pe care o traim”

Corespondență din Cesena de la Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.