Căminul Cultural din comuna Cochirleanca va fi modernizat cu bani din bugetul local. Lucrările au demarat de câteva zile iar primarul Nicolae Ilie speră ca în 6 luni noul cămin să poată fi inaugurat.
„Am demarat lucrările de câteva zile și vrem să tragem tare pentru a reuși să facem acoperișul și să punem geamurile până la venirea frigului. Astfel, vom mai putea lucra la interior și pe perioada iernii și vom putea fi gata în luna martie, așa cum ne-am propus” a declarat primarul comunei Cochirleanca, Ilie Nicolae.
Localnicii din Cochirleanca nu mai au un cămin cultural de ani buni iar la fiecare eveniment din comună, fie nuntă sau botez, familiile se orientează către localuri din oraș sau din comunele învecinate.
„Căminul cultural a fost construit în anul 1971 și de atunci nu a mai fost renovat. Pe vremuri aici se țineau tot felul de evenimente ale localnicilor, însă cu timpul lumea a început să fugă de căminul cultural pentru că nu mai făcea față exigențelor, ușile nu se mai închideau, geamurile erau sparte, practic, condițiile oferite erau mult inferioare altor locații”, a mai spus primarul localității.
Primăria Cochirleanca a alocat pentru modernizarea Căminului Cultural suma de 100.000 de euro, bani proveniți exclusiv din bugetul local. La final, aici vor fi o sală de evenimente mai mare decât cea existentă, o bucătărie complet utilată cu veselă și aparatură de gătit și grupuri sanitare pentru femei și bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.