rubeola
Campania de vaccinare antipoliomielitică a fost întreruptă la Școala generală numărul 11 din Buzău. Timp de o săptămână, până pe 16 decembrie, vaccinarea împotriva poliomielitei care se efectuează în cazul copiilor din clasele pregătitoare și de la clasa întâi a fost sistată, ca urmare a absenteismului ridicat în rândul elevilor.
Decizia de sistare a campaniei de imunizare a fost luată de Direcția de Sănătate Publică, după ce conducerea Școlii nr. 11 a comunicat instituției menționate că numeroși copii lipsesc de la cursuri.
Potrivit DSP, în acest moment, nu se știe cu exactitate motivul absenteismului care se înregistrează la Școala nr. 11.
”Din cauza absenteismului înregistrat la clasele 0 și I-a, clase incluse în campania de vaccinare antipoliomielitică, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Buzău au decis întreruperea vaccinării la Școala generală nr. 11 din municipiul Buzău până luni 16 decembrie 2013. În această perioadă se va stabili motivația absențelor și în funcție de aceasta se va decide asupra datei reluării vaccinării”, se arată într-un comunicat remis luni de DSP Buzău.
Cel mai probabil, absenteismul de la Școala nr. 11 este generat de faptul că numeroși copii au contractat în această perioadă virusul care provoacă varicela sau vărsatul de vânt. Oficial, în statisticile DSP există 23 de copii bolnavi de această afecțiune, datele fiind aceleași de săptămâna trecută, însă în mod cert, numărul celor care suferă de această boală a crescut în ultimele zile, și de aici băncile goale în clasele pregătitoare și întâi de la Școala 11.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.