pacienti spital

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a anunțat luni, că toate spitalele din țară vor fi controlate, în perioada 10-15 decembrie, de Direcțiile de Sănătate Publică, iar pe baza rezultatelor vor fi făcute planuri de măsuri, care vor fi prezentate în 19 decembrie, în videoconferință.
Ministrul Eugen Nicolăescu a precizat că, în perioada 16-18 decembrie, secretarii de stat Raed Arafat și Adrian Pană, precum și secretarul general, care vor coordona întreaga activitate de verificare a spitalelor, vor elabora planuri de măsuri pentru evaluarea capacității din perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014.
Aceste planuri vor fi prezentate, în 19 decembrie, în videoconferință, tuturor celor interesați, respectiv prefecți, directorii Direcțiilor de Sănătate Publică, coordonatorilor din domeniul medical din cadrul Consiliilor Județene, managerilor de spitale, reprezentanților Colegiului Medicilor, ai Colegiului Farmaciștilor.
Ministerul Sănătății a făcut o anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanțarea, lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare din spital, dar și neimplicarea autorităților care au ales să reabiliteze termic spitalul, în loc să asigure materialele sanitare necesare.
Un control a fost făcut și la Institutul Oncologic București (IOB), după ce MEDIAFAX a relatat că unitatea nu mai dispune de unele medicamente și materiale sanitare, potrivit declarațiilor pacienților.
Unii pacienți ai Institutului Oncologic București au fost puși, vineri, în fața unei situații de criză: nu puteau face tratament citostatic, întrucât nu exista ser fiziologic, iar unitatea nu mai avea nici antibiotice, leucoplast și comprese.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.