discriminare-de-gen
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat pe primarul comunei C.A. Rosetti, Ionel Cânjău( PSD). Alesul local a fost sancționat cu 2000 de lei pentru discriminarea şi hărţuirea soţiei fostului primar, angajată la cabinetul medical din comună. După preluarea funcţiei de către noul primar, cabinetul a fost mutat la mansardă, iar femeii nu i-au mai fost asigurate condiţiile normale de lucru. Toate șicanele ar fi avut ca puntc de plecare decizia fostului primar de a susține un alt candidat pentru fotoliul de primar al comunei după ce, în vara anului 2012, a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat.  CNCD a constatat că edilul s-a făcut responsabil de discriminare, hărţuire şi încălcarea principiului egalităţii la locul de muncă și, în consecință, l-a amendat cu 2000 de lei. Concomitent cu plângerea către CNCD, asistenta Rodica Rizea s-a adresat și instanței pentru rezolvarea conflictului de muncă pe care îl are cu edilul comunei.  Ultimul termen în proces a avut loc în urmă cu o săptămână iar instanța a decis admiterea în parte cererea reclamantei.

În ciuda amenzii primite și a deciziei instanței conflictul dintre actualul primar al comunei C.A. Rosetti și soția fostului primar, asistent medical comunitar,  continuă. Mai nou, spun surse din interiorul Primăriei C.A. Rosetti, primarul ar fi trasat sarcină angajaților instituției ca soția fostului primar al comunei să nu fie primită în birourile funcționarilor din Primărie. Situația este cu atât mai gravă cu cât asistenta Rodica Rizea, soția fostului primar al comunei C.A. Rosetti ar fi angajată ca asistent medical comunitar salariul ei fiind asigurat din fonduri europene prin intermediul Primăriei. Mai mult între cei doi nu ar exista nici o relație de subordonare dat fiind că asistenta medicală comunitară primește sarcinile de la Direcția de Sănătate Publică.

1 COMENTARIU

  1. Aveți grijă cu astfel de titluri, să nu o luați pe urmele site-ului gandul.info! Intră aici să vezi ce a pățit, senzațional, nu o să-ți vină să crezi, fantastic, așa ceva nu ai mai văzut etc.
    De can-can-uri sunt sătul, vreau presă! Dacă se poate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.