S-a încheiat prima etapă a campaniei de ecologie și mediu „EcoAtitudine=Responsabilitate, Informație, Actiune“, ediția 2014.

Școlile câștigătoare din Municipiul Buzău au fost premiate în cadrul unei Festivități, care s-a desfășurat la 6 iunie, la Sala de Festivități a Consiliului Județean Buzău în prezența autorităților de mediu județene și a partenerilor implicați în campanie.

Școala Gimnazială Nr.11 și-a adjudecat concursul „Reciclarea EcoAtitudine”. Premiul, constând într-o tablă magnetică Smart, a fost înmânat responsabilului de proiect, respectiv profesoarei Veronica Grozavu. Pe a doua poziție s-a clasat Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, câștigătoare a unui panou portabil de baschet, al treilea loc fiind adjudecat de Școala ”Episcop Dionisie Româno”premiul constând într-un ecran de proiecție de ultimă generație.

Concursul „Agentul EcoAtitudine”, o provocare pentru cadrele didactice implicate în campanie, a fost câștigat de Rodica Gheorghe, prof. coordonator de la Școala. Gimnazială:”George Emil Palade”
EcoAtitudine a implicat în cadrul primei etape din acest an peste 33.000 de mii de elevi care au contribuit direct la crearea unei lumi mai bune, numeroși parteneri, instituții publice, operatori de salubritate, 49 de școli și s-a desfășurat în 6 județe: Ilfov, Teleorman, Prahova, Argeș, Buzău, Vrancea și București.

În această primă etapă a campaniei au fost implicați peste 33.000 de elevi care au colectat peste 57.379 de kilograme de deșeuri reciclabile.

Campania „EcoAtitudine=Responsabilitate, Informație, Actiune“, se adresează elevilor din învățământul primar și gimnazial, și vizează colectarea selectivă de către elevi a deșeurilor din hârtie-carton, plastic, PET, aluminiu, sticlă.

Campania „EcoAtitudine” presupune implicarea elevilor și profesorilor în activități de voluntariat și urmărește prevenția, care reprezintă chintesența menținerii unui climat sănătos pentru noi și generațiile viitoare.

Obiectivele campaniei: dezvoltarea unor noi atitudini față de mediul înconjurător prin conștientizarea legăturii dintre sănătatea individuală și mediu.

Campania EcoAtitudine se derulează sub egida Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și a Gărzii Naționale de Mediu și se bucură în această prima etapă a anului 2014 de sprijinul a peste 50 de parteneri financiari și media.

Parteneri: Eurosun Management & Consulting SRL; Rafinăria Petrotel-Lukoil SA, Automobile Dacia SA, Compania de Apă Buzău, Apa Nova Ploiești SA, Ecosud SRL, HOBAS Pipe Systems SRL, Sota Grup 21 SRL, Total Waste Recycling SRL, Apa Nova București, Methalux Foundry SRL,Greentech SA, Stericycle SRL Asociația Terra Iris Green.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.