Remus Pricopie Cilibia-1

Ministrul Educației Remus Pricopie prezent joi la Buzău, în cadrul unei vizite la o școală din municipiu, la invitația reprezentanților UNICEF în România, a felicitat un copil diagnosticat cu ADHD care a recunoscut că a spart un geam al Primăriei orașului, invitându-l ulterior să fie ministru pentru o zi în locul său.

În cadrul unei vizite la școala generală numărul 2 din Buzău, ministrul Educației Remus Pricopie s-a întâlnit cu mai mulți părinți și copii dar și cu cadre didactice din unitatea de învățământ, pentru a discuta despre programul implementat de UNICEF în școala respectivă cu scopul de a reduce absenteismul și abandonul școlar.

În timpul discuțiilor, ministrul Educației a stat de vorbă cu mama unui băiat, elev în clasa a 7-a, diagnosticat cu ADHD, femeia spunându-i oficialului despre problemele pe care le are copilul său.

”Am un singur copil dar mi-a fost de ajuns. În acest proiect nu e vorba doar de copiii romi ci și de cei cu anumite afecțiuni, nu le pot spune dizabilități. Eu mă gândesc la copilul meu și nu pot spune dizabilități,  e un copil oarecum problemă, diagnosticat  cu ADHD, cu probleme de adaptare, nu foarte mari, dar țin legătura foarte strâns cu școala”, a spus femeia.

Ulterior, ministrul Educației a spus că nu vede nici o problemă la copilul diagnosticat cu ADHD, dându-l exemplu pe Damian Drăghici care în școală ar fi avut probleme de comportament,  pentru ca mai apoi să se descopere, în SUA, că are un nivel de inteligență foarte ridicat.

”Eu nu văd nici o problemă la el.  Nu știu dacă știți pe Damian Drăghici. La un moment dat am ascultat o intervenție de-a sa, el  e mai degajat, și spunea că  la școală i-au tot spus că e prost, că nu e în stare de nimic, că nu e în stare să stea în bancă. pe la 18 ani a plecat în străinătate, acolo  profesorii l-au văzut, l-au evaluat și așa  oamenii au aflat că are un iq strălucit. El tot spune că îi dădeau cu linia peste mână că scrie cu stânga, dar el scria cu ambele mâini, dar în loc să-i cultive calitățile i-au băgat în cap că e un copil cu probleme, deși el cu nivel de inteligență deosebit.  Mă aștept de la tine ca excesul de energie pe care l ai să l folosești constructiv, nu văd nici o problemă la tine”, i-a spus ministrul lui Tudor, elevul de clasa a șaptea diagnosticat cu ADHD.

Apoi, ministrul l-a întrebat pe copil câte geamuri a spart, mama sa spunând imediat că nu a făcut nici o astfel de grozăvie. Femeia a fost imediat contrazisă de băiat care a povestit că a spart un geam al Primăriei Buzău, pățanie pentru care ministrul Pricopie l-a felicitat pe elev.

”Câte geamuri ai spart”, l a întrebat ministrul Educației pe Tudor.

”N-a spart nici unul”, spune mama băiatului.

”Ba da,  am reușit să sparg un geam de la primărie”, răspunde elevul.

”Bravo, foarte bine”, replică ministrul.

”Taci , nu mai zice mamă nimic”, spune zâmbind mama băiatului.

”Îmi place de tine. Un băiat ca tine eu îl vad la minister pentru o zi, te invit să vii la minister să fii ministrul Educației pentru o zi”, spune ministrul.

”În mod direct aș spune că este o onoare”, răspunde Tudor.

”Si indirect?”, întreabă ministrul.

” Indirect mă gândesc cât de serios vorbiți când spuneți asta”, conchide băiatul.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.