Președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, nu vrea cu nici un chip să înțeleagă și să accepte decizia Uniunii Social Liberale care nu îl vrea candidat la un nou mandat, la alegerile de anul viitor. Mocanu este hotărât să candideze la șefia Consiliului Județean, indiferent de ce au hotărât copreședinții USL. Pentru a-și pregăti terenul și a atrage simpatia electoratului din județ, chiar dacă nu se bucură de sprijinul partidului de la București, Victor Mocanu, a pus la punct o strategie, ”din casă-n casă”. Nu ar fi nici o problemă până aici, însă campania electorală desfășurată deja de Victor Mocanu se poartă pe bani publici, pe fondurile Consiliului Județean, și nu din propriul buzunar așa cum ar fi moral să se întâmple.
Contactat astăzi, Victor Mocanu s-a apărat, negând faptul că plicurile cu care buzoienii s-au trezit în cutiile poștale în ultimele zile sunt manevră electorală. ”E vorba de o campanie de informare”, a replicat social democratul buzoian chiar dacă e lesne pentru oricine faptul că acțiunea are rolul de a atrage electorat și simpatizanți pentru actualul președinte al Consiliului Județean. Iar pentru a vă convinge că manevra pusă la cale de Mocanu este doar o strategie electorală, de atragere a maselor, publicăm mai joc conținutul scrisorii cu care buzoienii s-au trezit în cutiile poștale:
Mai exact, plicul pe care, până la urmă, toți buzoienii îl vor primi în cutiile poștale conține o scrisoare în care actualul președinte al Consiliului Județean își trece în revistă succesele, un pliant cu fotografii în care Mocanu apare în diferite locații din județ, vrând să arate că acestea îi sunt realizările, dar și un plic autoadresat și o hârtie albă pe care buzoienii ar trebui să-i scrie șefului de la Județ.
Contactat telefonic de Observatorul buzoian, președintele Victor Mocanu a declarat că acțiunea demarată de Consiliul Local nu este una electorală ci una de informare a cetățenilor județului si de consultare în vederea continuării proiectelor aflate în derulare sau a inițierii unora noi. Totodată, Victor Mocanu a precizat că plicurile sunt distribuite prin intermediul Poștei Române cu care Consiliul Județean Buzău a semnat un contract de distribuție pentru care a plătit 10.000 de lei.
Adversarii politici susțin însă că acțiunea demarată de Victor Mocanu cu scopul clar de a-și face campanie electorală este mult mai costisitoare decât lasă să se înțeleagă social democratul.
„Stiu de existența acestei campanii și consider că nu este una corectă. Acolo se prezintă realizările Consiliului Județean ca fiind ale lui Victor Mocanu și nu cred că era corect ca banii Consiliului Județean să fie cheltuiți pe așa ceva. Oricum, totul este la limita legalității. Li se solicită buzoienilor să vină cu niște propuneri pe care să le expedieze pe adresa instituției. Am aflat de această campanie, ea nu a fost trecută prin Consiliu și, din câte am înțeles, costurile ei sunt undeva aproape de 100.000 de lei, în nici un caz 10.000”, ne-a declarat astăzi consilierul județean PDL, Liviu Mocanu.
Și vicepreședintele PNL, senatorul Cristi Bîgiu s-a declarat surprins la auzul veștii referitoare la campania electorală inițiată de Victor Mocanu. Liberalul, desemnat candidat unic al USL la președinția Consiliului Județean Buzău, și-a exprimat speranța ca această campanie să nu fi fost finanțată cu bani publici, pentru că ar fi o mare nedreptate pentru buzoieni.
„Sper ca aceste materiale să nu fi fost plătite din bani publici. Dacă este așa, ar fi o mare greșeală pentru că acolo sunt prezentate realizări ale domnului Victor Mocanu. Eu nu am văzut acolo să se vorbească de Consiliul Județean că a realizat ceva, ci doar de domnul Mocanu, nu am văzut vreo listă cu consilierii județeni care au contribuit la realizarea acelor obiective sau măcar vreo poză în care să apară altcineva în afară de domnul Victor Mocanu. Această campanie nu nu promovează Consiliul Județean ci pe domnul Mocanu, fără doar și poate”, a declarat, astăzi, senatorul PNL, Cristi Bîgiu, candidatul USL la Consiliul Județean.

Un alt aspect care trebuie menționat este acela că în scrisoarea transmisă buzoienilor de președintele Consiliului Județean nu se precizează și partidul din partea căruia va candida Victor Mocanu, la alegerile de anul viitor. Asta înseamnă că nu sunt excluse surprizele iar Mocanu ia în calcul și varianta de a candida din partea altei formațiuni politice decât PSD, în condițiile în care liderul social democrat Victor Ponta nu va reveni asupra deciziei de a-l susține la alegerile de anul viitor.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Interesant ar fi să vedem câţi alegătorîi răspund domnului Mocanu. Şi eu m-am prins că e un plan de campanie electorală, când am citit scrisoarea. Acum nu ştiu cum e cu drumul vinului da cred că din cauza lui nu prea mai are şanse de realegere. Doar dacă face şi drumul ţuicii de la Gura Teghii la Lopătari. Eu nu cred nici că povestea cu Leiculeştii se va realiza deoarece la Monteoru nu mai vin americanii. Apropo, în Franţa, e o staţiune Salis de Bearn, care a devenit muzeu, deoarece s-a aflat că apa de bae a râului provoacă impotenţă. Tot aşa se va întâmpla şi cu Monteoru. Singura şansă a Buzăului ar fi amenajarea cu ajutorul unor aşi ai decoraţiunilor exterioare, a zonei vulcanilor noroioşi şi transformarea ei într-un Las Vegas românesc, precum şi amenajarea malurilor râului Buzău prin creeare unor extinse zone piscicole şi lacuri pentru ambarcaţiuni cu rame. Cine???Cine s-o facă??? Mocanu???? Să fim serioşi…
    Povestea cu banii publici e pentru adormit copiii! Un miliard de lei vechi costă amenajarea unui WC la o şcoală. A tăiat o căcăstoare de la o şcoală şi ne-a dat, celor care am primit scrisoarea, posibilitatea de a-i bombăni ceva de dulce! Faţă de balastiere şi drumuri, asta e nimic!!!

  2. Domnule Mocanu, sa va fie rusine pentru ca va faceti campanie electorala din banii publici, pe spinarea prostilor!V-ati folosit de imaginea unor femei disperate, asistenti sociali ai persoanelor cu handicat,fara ca sa le intrebati ceva!spuneti ca ati ajutat persoanele cu handicap?cand?acum cand le luati painea de la gura sa va faceti campanie electorala!?sa va fie rusine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.